Από την Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία-Συρία

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, που προορίζεται για να καλύψει τις ανάγκες των σεισμόπληκτων σε Τουρκία και Συρία. Η Δυτική Ελλάδα από την πρώτη στιγμή έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη της. Η αποστολή τροφίμων και υγειονομικού υλικού σε τριάντα περίπου παλέτες, είναι μια ακόμη στοχευμένη ανθρωπιστική δράση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την βοήθεια συλλόγων και ιδιωτών που συνέδραμαν στην συλλογή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,Τάκης Παπαδόπουλος, σχετικά με το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίθηκε άμεσα. Ο ελληνικός λαός και η Περιφέρεια στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους δοκιμαζόμενους λαούς. Συγκεντρώσαμε και στις τρείς περιφερειακές ενότητες ανθρωπιστική βοήθεια η οποία αποστέλλεται στις σεισμόπληκτες περιοχές, μέσω της ΕΝΠΕ και με την καθοδήγηση και τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους που βοήθησαν  στην οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης μας, με στόχο να αμβλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων. Ελπίζουμε, να φτάσει το συντομότερο δυνατό η ανθρωπιστική βοήθεια στον προορισμό της».

Η αναχώρηση της αποστολής πραγματοποιήθηκε την Tρίτη 21 Μαρτίου 2023 από το λιμάνι της Πάτρας με το πλοίο PolStella με τελικό προορισμό το Πέντικ στην Τουρκία.