Από Δευτέρα 1η Απριλίου η καθιερωμένη αιμοδοσία στην Πάτρα στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου

Η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Προγραμματισμού  του Δήμου Πατρέων και η αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σε συνεργασία με την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείο Ρίου, διοργανώνουν για 5η χρονιά  φέτος εθελοντική Αιμοδοσία στη μνήμη του μεγάλου πατρινού συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου.

Η αιμοδοσία ξεκινά τη Δευτέρα 1η Απριλίου στην πλατεία Γεωργίου και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 3 Απριλίου. Η κινητή μονάδα αιμοληψίας τη Δευτέρα 1η Απριλίου θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι. Την Τρίτη 2 Απριλίου από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις  5.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.

Η αιμοδοσία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου με την πραγματοποίηση αιμοληψιών από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

Στόχος και φέτος είναι να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία και ένα σημαντικό κοινωνικό αγαθό όπως είναι το αίμα να δίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ήδη σε αυτή την προσπάθεια  τα πέντε χρόνια που πέρασαν η ανταπόκριση της πόλης στην οποία γεννήθηκε ο Θάνος και ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα είναι μοναδική.

Ο Δήμος της Πάτρας, η οικογένεια του, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και η Μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείο Ρίου, σας καλούν να συμμετέχετε ενεργά δίνοντας αίμα για όλους και όλες που το έχουν ανάγκη.

Αυτή ήταν και η επιθυμία του Θάνου Μικρούτσικου ο οποίος στην τελευταία του ανάρτηση έγραφε: «Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες”.

Εκείνες τις μέρες ο Θάνος χρειάστηκε να κάνει πολλές μεταγγίσεις αίματος. Αναρωτιόταν αν κάποιος χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους θα μπορούσε επίσης να κάνει το ίδιο.  Η αγωνία του ήταν η αφετηρία για αυτή την πρωτοβουλία.