Απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων από συνεργεία του Δήμου Πατρέων

Σε ανάκληση αδειών που είχαν δοθεί ατελώς, (πέραν της πληρωμένης έκτασης), για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα εστίασης, προέβη την περασμένη Παρασκευή ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας.

Λόγω covid είχε δοθεί διά Νόμου η δυνατότητα στους Δήμους να παραχωρήσουν τ.μ. δίχως οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν πρόσθετα τέλη, ως αντιστάθμισμα του κλεισίματος, τότε, των καταστημάτων εστίασης.

Εκ μέρους του Δήμου Πατρέων ακολούθησαν κάποιες παρατάσεις για κοινωνικούς λόγους, τόσο λόγω των παρελκόμενων από τον covid μέχρι 31-12-23, όσο και λόγω της κρίσης της ενέργειας με τις τεράστιες ανατιμήσεις στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, επισημαίνει:
“Πράγματι, προχωρήσαμε σε ανάκληση της ατελούς παραχωρηθείσας άδειας ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε  καταστήματα εστίασης, διότι παρά τις συστάσεις μας εξακολουθούσαν να καταλαμβάνουν περισσότερο κοινόχρηστο χώρο από τον παραχωρηθέντα.
Οι ατελώς άδειες που είχαμε εκδώσει από το Δήμο ήταν εφαρμοζομένων των διατάξεων περί προσβασιμότητας και οι υπερβάσεις προκύπτουν από καταχρηστικές συμπεριφορές για τις οποίες θα πρέπει να πούμε πως δεν αντιπροσωπεύουν τους επαγγελματίες που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα σύμφωνα με τις άδειες που έχουμε εκδώσει.
Οι υπόψη καταχρηστικές συμπεριφορές και όσες έχουν καταγραφεί ακόμα, μετά από συστάσεις και προειδοποιήσεις, από τις αυτοψίες των Υπηρεσιών μας σε πεζόδρομους και πλατείες της πόλης μας, θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση από το Δήμο και θα επιβληθούν πέραν της ανάκλησης και τα προβλεπόμενα.”
Σε πρώτη φάση έγιναν 4 ανακλήσεις στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, ενώ έπεται και συνέχεια, σύμφωνα με τις αυτοψίες που πραγματοποιούνται σε πεζοδρόμους και πλατείες, αφού βεβαίως έχουν προειδοποιηθεί οι επαγγελματίες για την ακριβή τήρηση των παραχωρηθέντων τ.μ..
OLYMPIA PASS