Αποκλεισμός στο νέο δημαρχείο Πάτρας από εκατοντάδες συμβασιούχους-παρατασιούχους

Οι παρατασιούχοι και συμβασιούχοι των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, των ετών 2018, 2019, 2020 συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Πάτρας και έκλεισαν τις πόρτες του πρώην Αρσακείου.

Είναι η πρώτη κινητοποίηση που γνωρίζει το νέο δημαρχειακό μέγαρο και σε αυτήν οι περίπου 380 εργαζόμενοι και των τριών προγραμμάτων της κοινοφελούς, διεκδικούν τη θέση τους στον δήμο Πατρέων, καθώς εκτιμούν πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι  συμβασιούχοι διαμαρτύρονται για τη στάση που τηρεί η δημοτική αρχή, σε σχέση με το εργασιακό τους μέλλον. Οι διεκδικήσεις τους αφορούν τουλάχιστον 380 πρώην εργαζόμενους και παρατασιούχους που παλεύουν μέσω ασφαλιστικών μέτρων να δικαιωθούν.

Πρόθεση των συμβασιούχων της Κοινωφελούς είναι να διεκδικήσουν την επαναφορά τους στο Δήμο Πατρέων προσφεύγοντας, αυτή τη φορά, στο δικαστήριο του Λασιθίου της Κρήτης.

Τι αναγράφουν σε έντυπο υλικό το οποίο διένειμαν

"Είμαστε οι εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μέτρα που έχουμε βγάλει εις πέρας ό,τι εργασία μας έχει ζητηθεί και με το παραπάνω, για το καλό των συμπολιτών μας, με τις κάτωθι συνθήκες εργασίας :

1) ΑΜΟΙΒΟΜΑΣΤΕ ΜΕ 550€ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ
ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ.

2) ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.

3) ΧΩΡΙΣ ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ.

4) ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ
ΑΝΕΥ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ.

5) ΜΕ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΑΣ."