Απειλούνται με βαριά πρόστιμα χιλιάδες Πατρινοί οδηγοί δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας

Στα ΑΦΜ σχεδόν 1.000.000 οδηγών, ανάμεσά τους πολλοί αχαιοί, χρεώνονται μέσα στην εβδομάδα με βαριά ποσά ως ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ο λόγος για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2024, των οποίων η δίμηνη παράταση έληξε χτες 29 Φεβρουαρίου στις 23.59.

Σύμφωνα με το νόμο, όποιος δεν τακτοποίησε έγκαιρα την οφειλή αυτή, το ποσό του προστίμου είναι το διπλάσιο των Τελών. Δηλαδή αν έπρεπε να πληρώσει κάποιος 200 ευρώ για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2024, στο ΑΦΜ του, στην ΑΑΔΕ, θα χρεωθούν 400 ευρώ, τα οποία θα μπορέσει να τα ρυθμίσει on line με τις πάγιες ρυθμίσεις που ισχύουν (έως 24 δόσεις), ώστε να μην βρεθεί αντιμέτωπος με κατασχέσεις λογαριασμών κλπ.

Σημειώστε πως με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα σε σχεδόν 1.000.000 οχήματα που βρίσκονται σε κίνηση τα τέλη είναι απλήρωτα.

Σημειώστε πως η εξαγγελθείσα ρύθμιση, με το πρόστιμο να εφαρμόζεται ανάλογα με τους μήνες καθυστέρησης -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- δεν ήρθε στη Βουλή, παραμένοντας η ισχύουσα διάταξη, δηλαδή ο διπλασιασμός του ποσού.

Από εκεί και πέρα, θυμίζουμε, ότι χωρίς πληρωμένα τα Τέλη Κυκλοφορίας το αυτοκίνητο πρέπει να τεθεί σε ακινησία και να μην κυκλοφορεί.