Απανωτά κρούσματα παραβατικότητας από ανηλίκους στα Προσφυγικά

Απανωτά είναι τα περιστατικά κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών στην περιοχή των Προσφυγικών, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν αγανακτήσει από τα συνεχή κρούσματα παραβατικότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μια εβδομάδα καταγράφηκαν πέντε κλοπές στην περιοχή των Προσφυγικών, με πρωταγωνιστές και στις πέντε ανήλικα Ρομά. Η πιο πρόσφατη από αυτές καταγράφηκε όταν υπάλληλοι συνεργείου του δήμου κατήγγειλαν ότι χάθηκε ένα πορτοφόλι.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής οι ανήλικοι αυτοί καθοδηγούνται από μεγαλύτερους και έχουν σχηματίσει συμμορίες που αλωνίζουν γιατί γνωρίζουν ότι και να συλληφθούν μετά από λίγο θα είναι ελεύθεροι αφού είναι τέτοια η νομοθεσία, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν ιδρύματα για να φιλοξενήσουν αυτά τα παιδιά.

Οι συμμορίες αυτές των μικρών παιδιών στήνουν καρτέρι σε πεζούς, κυρίως σε ηλικιωμένους και γυναίκες και την κατάλληλη στιγμή δρουν. Πέρα από αυτό, κάθε τόσο κάνουν τις βόλτες τους στη γειτονιά, εξετάζοντας σπίτια και βάζοντας στόχους για να μπουκάρουν όταν θα έχουν την ευκαιρία. 

Κάτοικοι και καταστηματάρχες ζητούν μεγαλύτερη αστυνόμευση και περιπολίες στους δρόμους της συνοικίας τους αφού η κατάσταση, με τις κλοπές και την παραβατικότητα, τείνει να θυμίσει τα χρόνια της οικονομικής κρίσης που το πράγμα είχε ξεφύγει για τα καλά, με πολλούς από τους κατοίκους να έχουν φύγει από την γειτονιά που μεγάλωσαν.