Ανοικτά μόνο τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία σήμερα στην Πάτρα

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, σε ανακοίνωση του αναφέρει:

"Σήμερα 28 Φλεβάρη έχει εξαγγελθεί Πανελλαδική Απεργία από ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο και πολλούς φορείς της πόλης μας για το συνεχιζόμενο έγκλημα της τραγωδίας των Τεμπών. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε τη συμμετοχή του Συλλόγου μας την ημέρα αυτή στην 24ωρη απεργία. Οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας δεν θα μείνουν αδιάφοροι μπροστά στην απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών όλου του συστήματος και τη νέα τραγωδία που ζουν οι συγγενείς των θυμάτων. Ας μην ξεχνάμε πως τα θύματα μπορεί να ήταν και δικά μας παιδιά. Με αφορμή το γεγονός αυτό

διαμαρτυρόμαστε :

Για την απαράδεκτη στάση όλων των μνημονιακών και μεταμνημονιακών

κυβερνήσεων στο θέμα της αύξησης των συμμετοχών, που χρησιμοποι- ούν τα φαρμακεία μας και εμάς τους ίδιους σαν κυματοθραύστη της οργής του κόσμου.

Για την απαράδεκτη συνεχιζόμενη κατάσταση μείωσης των τιμών των συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε εξευτελιστικές πλέον τιμές, μέσα σε ένα κύμα εκτόξευσης αυξήσεων της αγοράς σε οτιδήποτε άλλο.

• Για το ανεξέλεγκτο «ράλι» τιμών στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα οποία αντιμετωπίζονται ως ένα απλό εμπόρευμα, με ό,τι σημαίνει αυτό για εμάς και τα φαρμακεία μας.

Για τη ληστρική επιδρομή των τραπεζών απέναντι στα εισοδήματά μας με κάθε τρόπο.

Για τον εξευτελισμό των συντάξεών μας, τις χαμηλότερες από όλο τον επιστημονικό κλάδο του πρώην ΕΤΑΑ και την κλοπή στο ταμείο των μονο- συνταξιούχων.

Για την παραμονή του καταστροφικού rebate στις συνταγές μας, επιπλέον ποινής 0,8% για κάθε off-patent φάρμακο που επιλέγει ο γιατρός και ο ασθενής.

Για τη συνεχιζόμενη αποκοπή μας από τα φάρμακα που για το συμφέρον της φαρμακοβιομηχανίας το κράτος βαφτίζει ως υψηλού κόστους και μας κρίνει ανίκανους να χορηγήσουμε, υποβαθμίζοντας τα πτυχία μας.

Για την προσπάθεια διάλυσης των Φαρμακευτικών Συλλόγων, μέσω υποχρεωτικής εγγραφής των μελών μας στα Επιμελητήρια, αλλά και τη διατήρηση ενός άναρχου ωραρίου που διασπά τη συνοχή των μελών των Συλλόγων μας.

Για το αυξανόμενο με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου ενεργειακό κόστος, το οποίο δημιουργεί δυσκολίες και στις οικογένειες και στον εργασιακό μας χώρο.

Ανοικτά θα παραμείνουν μόνο τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.