Ανεβασμένη το φετινό καλοκαίρι η επιβατική κίνηση από Πάτρα για Σάμη και Ιθάκη

Άνοδος υπάρχει στην επιβατική κίνηση της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, με τα πλοία να φεύγουν γεμάτα από επιβάτες και το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο, ειδικότερα από τα μέσα του Ιουλίου και μετά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός των Πατρινών που πάνε στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη και είναι λογικό να επιλέγουν τη συγκεκριμένη γραμμή από αυτή της Κυλλήνης, δεν είναι λίγοι και οι Αθηναίοι που ταξιδεύουν στην Πάτρα για να φύγουν για ένα από τα δύο νησιά.

Εκτός Ελλήνων επιβατών την γραμμή επιλέγουν και αρκετοί ξένοι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα μέσω του νέου λιμανιού από την Ιταλία για να πάρουν στη συνέχεια το πλοίο για Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Η κίνηση στην γραμμή φαίνεται και μέσα από τις "ουρές" των αυτοκινήτων που σχηματίζονται στον μώλο και στο παλαιό λιμάνι όταν είναι να αναχωρήσει καράβι. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο δείκτης της επιβατικής κίνησης φέτος είναι αυξημένος σε τόσο μεγάλο βαθμό που δεν αποκλείεται να πιάσει τα στάνταρ του 2019, κάτι που θα φανεί από το τέλος του Αυγούστου και μετά, στο φινάλε της καλοκαιρινής σεζόν. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Σάμη της Κεφαλονιάς το φετινό καλοκαίρι έχει αρκετή κόσμο και τουριστική κίνηση, αποτελώντας μέσω της γραμμής από Πάτρα έναν ανταγωνιστικό πόλο για το Αργοστόλι που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού.

Σε γενικές γραμμές η Κεφαλονιά έχει αρκετούς τουρίστες Έλληνες, αλλά και ξένους κυρίως, ενώ αρκετά ανεβασμένη το φετινό καλοκαίρι είναι και η Ιθάκη, με κόσμο που επιλέγει το συγκεκριμένο νησί για την ησυχία και τα καταγάλανα νερά του.