Ανδρέας Λασκαράτος: Ο Πατρινός οδηγός του ράλι Λε Μαν

Η Ελληνική σημαία υψώθηκε δίπλα στη Βρετανική, δίπλα σε εκείνη με τα Παναραβικά χρώματα και φυσικά και δίπλα και στην καρό σημαία του τερματισμού στο ξεκίνημα του «Asian Le Mans Series».

Η εφημερίδα "Πελοπόννησος" αναφέρεται στην περίπτωση του Ανδρέα Λασκαράτου. Ο 34χρονος οδηγός είναι ο εκπρόσωπος της πόλης μας σε όλη την σειρά αγώνων του Ασιατικού ράλι Λε Μαν, ως επίσημος «πιλότος» της επιτυχημένης ομάδας Era Motorsport.

ΤΟ WHO IS WHO

 Ποιος είναι, όμως, ο Ανδρέας Λασκαράτος; Γεννήθηκε μεν στην Αθήνα, αλλά από πατρινούς γονείς, με την ρίζα της οικογένειας να βαστάει από την Κεφαλονιά. «Τρέχει» από 10 ετών, ξεκινώντας αρχικά με τα καρτ στις πίστες της Αθήνας και αργότερα συμμετέχοντας σε διεθνείς αγώνες.

Εχει τελειώσει το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο Λονδίνο σε αυτό που ονομάζεται Ρισκ Μάνατζμεντ. Η επαγγελματική του δραστηριότητα εστιάζεται, όμως, σε θέματα εφαρμογών λογισμικού και ειδικά τώρα την περίοδο των lockdown έχει πέσει πολλή δουλειά με τα του... click away.

Σε ό,τι αφορά τα της οδήγησης τον σπονσοράρει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ποια καλύτερη προβολή για την χώρα μας από έναν Ελληνα «πιλότο»;!), καθώς επίσης και τα ελαστικά «Michelin».

Ο μοναδικός Ελληνας

 Στο «Asian Le Man Series» μετέχουν οδηγοί από το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, τη Δανία, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ανγκόλα, την Αργεντινή, την Αυστρία, την Κίνα, τη Βενεζουέλα, τη Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ινδονησία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Σλοβακία, το Πουέρτο Ρίκο, τη Νότιο Αφρική, την Σουηδία, την Ολλανδία, την Φινλανδία, τη Ζιμπάμπουε, το Χονγκ-Κονγκ, την Ιρλανδία, το Ομάν, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ινδία.
Ο (φρεσκοπαντρεμένος τον Σεπτέμβριο) Ανδρέας Λασκαράτος είναι ο μοναδικός πρέσβης της Ελλάδας και της Πάτρας στη μεγάλη διοργάνωση!
Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ από την "Πελοπόννησο"