Ακατέβατα τα κρούσματα - Πάμε σε γενική απαγόρευση;

Οι αριθμοί της πανδημίας του τελευταίου 24ωρου σήμαναν συναγερμό στο επιτελείο του υπουργείου Υγείας και έφεραν στο τραπέζι των ειδικών την πρόταση για γενική απαγόρευση τύπου Μαρτίου 2020.

Πανελλαδικά τα κρούσματα έφτασαν τα 2.353. Στην Αχαΐα έφτασαν τα 112 ενώ οι νοσηλείες ανέρχονταν χθες στις 123 εκ των οποίων οι 26 σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, στο ΠΓΝΠ χθες νοσηλεύονταν 58 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 19 στις ΜΕΘ.

Στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 36 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 7 στις ΜΕΘ. Επίσης στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν τρία παιδιά χωρίς ωστόσο σοβαρά συμπτώματα.

«Ολα τα περιστατικά είναι από την Πάτρα εκτός από ένα που είναι στην Κλινική από το Αίγιο. Δυστυχώς οι συμπολίτες μας επιμένουν να μην συμμορφώνονται με τις συνεχείς εκκλήσεις για λήψη των μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Καθημερινά δίνουμε στοιχεία από τις νοσηλείες με σκοπό να τους ευαισθητοποιήσουμε και να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης»

επισημαίνει ο κ. Καρβέλης.

 

Πηγή: ΕΦ. "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"