Αιγιάλεια – Φωτιά στην Άνω Ζήρια: Συνεχής μάχη με αναζωπυρώσεις

Μια διαρκή μάχη με αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στην Ανω Ζήρια Αιγιάλειας καθώς τα 3.000 και πλέον στρέμματα γης που κάηκαν από την πυρκαγιά του Σαββάτου, δεν έχουν σβήσει εντελώς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες μικροεστίες φωτιάς.

Στην περιοχή δεν υπάρχει από το απόγευμα της Κυριακής κανένα ενεργό μέτωπο, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν έχουν αποχωρήσει από το σημείο ώστε να επεμβαίνουν άμεσα σε αναμενόμενα φαινόμενα αναζωπυρώσεων και λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας, έσπευσαν για να σβήσουν άμεσα μια νέα εστία φωτιάς.

Οι καμένες περιοχές στη δυτική Αιγιάλεια φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει σε έκταση τα 3.000 στρέμματα. Όπως έγινε γνωστό από το meteo.gr, σύμφωνα με τις εικόνες του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2 που «είδε» το μεσημέρι της Κυριακής τις καμένες περιοχές και τους υπολογισμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως η μέτρηση του δορυφόρου έγινε πριν τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, οπότε ο αριθμός αυτός είναι σίγουρα μεγαλύτερος.