Αιγιάλεια: Όλα δείχνουν δυναμικές αντιδράσεις για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Σε τροχιά δυναμικών κινητοποιήσεων κινούνται αιρετοί και φορείς στο Αίγιο, αν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν ανταποκριθεί σε διάβημα που θα της αποσταλεί για συνάντηση με αντιπροσωπεία της πόλης και αίτημα να εξαιρεθεί από την απόφαση του Πανεπιστημίου η μεταφορά του τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα.   

Ήδη ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου έχει προτείνει έντονη αντίδραση αν δεν γίνει κάτι και φύγει, ενώ ο δημοτικός αρχηγός Τ. Παπακωνσταντινόπουλος ζήτησε κλείσιμο του Δημαρχείου, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια...«για να γίνει ντόρος» όπως είπε.    

Χθες, οι τοπικές επιμελητηριακές παρατάξεις του Αρ. Τηλιγάδη και του Γρ. Τριανταφυλλόπουλου εξέφρασαν από κοινού την έντονη δυσαρέσκεια τους έναντι της αδικίας που προωθείται εις βάρος της πόλης, με αίσθημα αγανάκτησης παραγωγικών και επαγγελματικών τάξεων της περιοχής, καλώντας όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου σε αγωνιστική ετοιμότητα που όπως όλα δείχνουν θα απαιτηθεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να εμποδίσουν την προωθούμενη αδικία.

Στο διάβημα προς την υπουργό θα εξηγείται η διαφωνία μέσα από επιχειρήματα, θα διαπιστώνεται «εμμονική και μη επαρκώς αιτιολογημένη απόφαση, αφού τη Πάτρα έχει πλήρη έλλειψη κτιριακών υποδομών στέγασης του ΑΕΙ Αιγίου».

Επίσης, θα αναδεικνύεται το αποδεδειγμένο υψηλότατο επίπεδο Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών, η σχεδόν αριθμητική κάλυψη σε Διδακτικό- Ερευνητικό Προσωπικό, η συνεχής υψηλή ετήσια ζήτηση υποψηφίων φοιτητών, οι πολύ καλές κτιριακές εγκαταστάσεις στην πρώην Χαρτοποιία, η μικρή χιλιομετρική απόσταση από την Πάτρα και η διασύνδεση της πρακτικής των φυσικοθεραπευτών με το νοσοκομείο, με την παράμετρο του βαρύτατου οικονομικού πλήγματος της τοπικής αγοράς,