Αιγιάλεια - Ροδοδάφνη: «Ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους» για τους Ρομά

Στο δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας αποφάσισε να θέσει, προς συζήτηση, η Τοπική Κοινότητα Ροδοδάφνης, το θέμα που έχει προκύψει έντονα και πάλι τελευταία με την παραβατικότητα και εγκληματικότητα νεαρών Ρομά.

Χθες το πρωί, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο, στη σκιά της ληστείας που σημειώθηκε σε κατοικία του χωριού με θύμα ανδρόγυνο ηλικιωμένων το οποίο νύχτα δέχθηκε επίθεση, ξυλοκοπήθηκε, τραυματίστηκε και κινδύνεψε η ζωή του.

Ο πρόεδρος Γιώργος Παλαιολογόπουλος εισηγήθηκε, το ΔΣ να εξετάσει την κατάσταση, τις ανησυχητικές διαστάσεις που προσλαμβάνει μέρα με τη μέρα και τις κοινωνικές παραμέτρους αυτής, με απόφαση που θα κινείται σε διπλή κατεύθυνση προφύλαξης και μέτρων προστασίας κατοίκων και επαγγελματιών.

Αυτό που προσδοκά το χωριό της Συμπολιτείας είναι να ζητήσει ο Δήμος από την Αστυνομία να δράσει με περισσότερες και στοχευμένες περιπολίες για την ασφάλεια του κόσμου και από την εισαγγελική αρχή να προβληματιστεί από το γεγονός ότι όσοι παραβάτες συλλαμβάνονται, συνήθως αφήνονται ελεύθεροι και μετά αποθρασύνονται συνεχίζοντας ανενόχλητοι το εγκληματικό τους έργο.

«Πλέον δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ επικίνδυνοι. Αν δεν παρθούν τώρα μέτρα δεν θα διορθωθεί αυτό που συμβαίνει στους οικισμούς Φασουλέικα, Ακόλη, Μεγανίτη κ.ά., που έχουν βρει ανήμπορους και υπερήλικες κατοίκους, τους χτυπούν και τους παίρνουν χρήματα και χρυσαφικά.