Αιγιάλεια: Μαζεύεται και ομορφαίνει το Δικαστικό Μέγαρο αλλά καθυστερεί

Με 1 εκατομμύριο ευρώ κονδύλι, «θαύματα» γίνονται κι αυτό φαίνεται με τον καιρό, όσο εξελίσσεται η εργολαβία των «Κτιριακών Υποδομών» στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου.

Οι εργασίες ανακαίνισης έχουν μείνει πίσω, λόγω και της πανδημίας, ωστόσο το όπισθεν μέρος του κτιρίου είναι έτοιμο, έχουν αλλαχθεί κουφώματα και έχει βαφτεί, κερδίζοντας τις εντυπώσεις εμφανισιακά.

Στο 90% έχουν εκτελεστεί οι εργασίες μόνωσης, αφού επί χρόνια πλημμύριζαν αίθουσες δικών, υπόγεια με αρχεία και γραφεία, κάτι που αντιμετωπίστηκε και τώρα απομένουν λίγες μόνο ακόμα παρεμβάσεις.

Τα συνεργεία επικεντρώνονται αυτή την περίοδο στην πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου, αλλάζοντας κουφώματα και κάνοντας ελαιοχρωματισμούς, για να ακολουθήσουν γυψοσανίδες και βαψίματα, όπου απαιτούνται εσωτερικά, όπως και επιδιορθώσεις ή άλλαγμα θυρών σε γραφεία.

Ο περιβάλλων χώρος των Δικαστηρίων, αμέσως μετά θα πλακοστρωθεί σε κάποια σημεία, θα τοποθετηθούν παγκάκια και θα φωτιστεί.

Με βάση τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις, το μεγάλο έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2021 και ίσως απαιτηθεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για να γίνουν όλες οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών του σύντομου χρόνου- αφού παραδόθηκε το 1993- αλλά και της εισροής υδάτων σε βροχοπτώσεις.

Ικανοποιημένοι είναι, παρά τις καθυστερήσεις, δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι.

 

Πηγή:  «Π»