Αιγιάλεια: Κατεπειγόντως ΕΟΔΥ σε Ακράτα - Αιγείρα μετά από κρούσμστα κορονοϊού σε σχολείο

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή της Ακράτας, μέσα σε λίγες, το ένα αρχικά σε μαθητή και το άλλο λίγες μέρες μετά στον δάσκαλο της Δ' τάξης 1ου Δημοτικού Σχολείου, έχουν θορυβήσει τα μέλη της σχολικής μονάδας, την κοινότητα ολόκληρη και από χθες πια και τον Δήμο, αφού άπαντες ανησυχούν για πιθανολογούμενο αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε όλη την Ανατολική Αιγιάλεια.

Οι αρχικοί φόβοι των γονέων για «επισφαλή» μαθήματα και το αίτημά τους για κλείσιμο, όχι μόνο της τάξης, αλλά γενικά του Δημοτικού - Νηπιαγωγείου και τη διενέργεια τεστ σε όλους (μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους) δεν εισακούστηκε, παρότι το παιδί που νόσησε είχε συνυπάρξει με μεγάλο αριθμό ατόμων.

Ο «συναγερμός» σήμανε όμως για τα καλά χθες, αφότου έγινε επισήμως γνωστό πως και ο μικρότερος αδερφός του μαθητή (στην Α΄τάξη) είναι και αυτός θετικός. Ωστόσο, το ενδεχόμενο να κλείσει όλο το σχολείο δεν προκύπτει, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Τ. Σταυρογιαννόπουλος.

Η Αντιδημαρχία της περιοχής, το Κέντρο Υγείας Ακράτας και ο Τομέας Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας άρχισαν έναν κύκλο επαφών για τα νέα δεδομένα, με τις πρώτες εντολές να απευθύνονται στους πολίτες για να παραμείνουν ψύχραιμοι, να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να μένουν ενήμεροι για τις όποιες οδηγίες απαιτηθούν.

Σήμερα κιόλας, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρεθούν σε Ακράτα και Αιγείρα για να πάρουν δείγματα από τον τοπικό πληθυσμό, θέλοντας να επιτύχουν επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης. Από τις 9.30 π.μ. θα βρίσκονται για ράπιντ τεστ στο ΚΥ Ακράτας και στο πρώην Δημαρχείο Αιγείρας, αναμένοντας προαιρετικά τους κατοίκους. 

Στο Αίγιο, γονέας μαθητή του 7ου Δημοτικού επιβεβαιώθηκε πως είναι θετικός στον κορονοϊό. Η μόνη ενέργεια που κρίθηκε σκόπιμη, για προληπτικούς και μόνο λόγους, ήταν η κατ' εντολήν του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιάλειας Δημ. Ελευθεριώτη, απολύμανση του σχολείου.

 

Πηγή: pelop.gr