Αιγιάλεια: Εμβόλια για λίγο και για λίγους στο ΚΥ Ακράτας

Για λίγο κράτησε η χαρά στις κοινωνίες της Ανατολικής Αιγιάλειας, στο άκουσμα της επίσημης ανακοίνωσης από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και την διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Ακράτας, ότι η μικρή νοσηλευτική μονάδα θα λειτουργήσει ως Εμβολιαστικό Κέντρο από τις 16 Μαρτίου, για να μην υποχρεώνεται ο τοπικός πληθυσμός σε μαζική μετακίνηση από εκεί στο ΚΥ Ξυλοκάστρου, δηλαδή σε άλλο νομό.

Πριν καν η καλή είδηση διαδοθεί, στους τοπικούς παράγοντες έφτασε η διευκρίνιση ότι το ΚΥ Ακράτας θα δέχεται για εμβολιασμό μόνο την ηλικιακή ομάδα 60 - 64 ετών και πως οι υπόλοιποι άνω των 75 χρόνων, που έχουν και μεγαλύτερες ανάγκες, δεν θα καλυφθούν από εκεί αλλά θα πρέπει να πάνε στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων, αφού το ΚΥ Ακράτας δεν δύναται να κάνει εμβόλια της Πφάιζερ και της Μοντέρνα παρά μόνο της Αστρα Ζένεκα.

 

Τώρα, ο κ. Καρβέλης σε συνεργασία με τον κ. Μάρκου αλλά κυρίως με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, θα πρέπει ν' αναζητήσουν άλλη λύση καθότι η μετάβαση από Ακράτα και Αιγείρα σε Ξυλόκαστρο ή Καλάβρυτα μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.