Αίγιο: Προσβασιμότητα και αισθητική από τα καθημερινά έργα της Τεχνικής Υπηρεσίας

Eργοτάξιο θυμίζει, σε πολλά σημεία, το Αίγιο αφού πέραν του μεγάλου έργου της Ανάπλασης του ιστορικού - εμπορικού κέντρου, η Τεχνική Υπηρεσία υπό την πολιτική επιστασία του εντεταλμένου συμβούλου Βασίλη Χριστόπουλου υλοποιεί πρόγραμμα μικρών και όχι εκτεταμένων παρεμβάσεων, ικανοποιώντας ανάγκες ασφαλούς οδικής προσπελασιμότητας.

Χθες, συνεχίστηκε η ασφαλτόστρωση της οδού Ασημάκη Φωτήλα, στο πλαίσιο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Αγίας Λαύρας που συγκένρωσε μεν παράπονα οδηγών και πεζών, ωστόσο έπρεπε πρώτα να κατεδαφιστεί το «Κουβέλειο» κτίριο όπως κι έγινε.

Η ολοκλήρωση του έργου θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία στην οδό Ταξιαρχών.

Στο κέντρο κατασκευάστηκαν ακόμα πεζοδρόμια. Ασφαλτοστρώσεις έκανε ο Δήμος Αγιάλειας και στη διασταύρωση των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Παυσανίου, όπως και στην οδό Μενελάου της Μυρτιάς, που είχε να πέσει άσφαλτος εδώ και 40 χρόνια. 

«Με μικρές παρεμβάσεις αναβαθμίζουμε σημεία και συνοικίες της πόλης. Δίδουμε προσβασιμότητα και αισθητική με όσα μέσα διαθέτουμε και με δικά μας χρήματα. Αλλάζουμε προς το καλύτερο και με πολύ δουλειά προχωράμε δυνατά μπροστά» λέει ο κ. Χριστόπουλος.

 

Πηγή: «Π»