Αίγιο: Μερική η άρση της πεζοδρόμησης – Σήμερα η απόφαση

Σήμερα το μεσημέρι, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιάλειας, θεωρείται δεδομένο πως θα παρθεί διορθωτική απόφαση για την πεζοδρόμηση της κεντρικής οδού Μητροπόλεως (από Δεσποτοπούλων μέχρι Ρωμανιώλη) δίνοντας τελικά τον δρόμο στην κυκλοφορία των οχημάτων για αρκετές ώρες.

Προάγγελο αποτέλεσε η εισήγηση του προέδρου της Κοινότητας Αιγίου Γιώργου Γκιώνη και η κατά πλειοψηφία γνωμοδοτική απόφαση για συνολική άρση του μέτρου, στο ύψος του πάρκου, με το σκεπτικό ότι υπήρχαν αιτήσεις και ενστάσεις καταστηματαρχών και πολιτών.

Υπόψη ελήφθησαν, η τοποθέτηση του Συλλόγου Μηχανικών για ακύρωση του μέτρου, γι’ αυτό και στο εισηγητικό κείμενο του προέδρου προσεχτικά αναφέρεται η τήρηση των κανόνων ασφάλειας των δημοτών.

Με σκεπτικό ότι πλέον δεν παρατηρείται συνωστισμός στα καταστήματα εστίασης, αφού ο κόσμος προτιμά πια τα παραλιακά καταστήματα, σήμερα η ΕΠΖ θα δώσει το «πράσινο φως» για άρση του μέτρου από το μεσημέρι και μετά (πιθανά μέχρι τις 9 το πρωί).

Εξαίρεση θα συνεχίσουν ν’ αποτελούν οι πρωινές ώρες και μέχρι το κλείσιμο της αγοράς (περίπου 2 μ.μ.) όπου η πεζοδρόμηση θα παραμείνει.

Η μεγάλη χαλάρωση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει έως τις 31 Σεπτεμβρίου