Αίγιο: Μαίνεται η αναστάτωση επαγγελματιών της οδού Μητροπόλεως – Το ψήφισμα διαμαρτυρίας

Με ψήφισμα διαμαρτυρίας, καταγγελτικού περιεχομένου και αποδέκτες τον δήμαρχο Αιγάλειας, αντέδρασαν χθες καταστηματάρχες, επαγγελματίες και έμποροι του ιστορικού κέντρου του Αιγίου και της οδού Μητροπόλεως, από το ύψος της Ρωμανιώλη έως και τη Σολωμού.

Είχε προηγηθεί, στις 3 Ιουνίου η προσφυγή τους κατά της απόφασης του δήμου στην Αποκεντρωμένη και πλήθος ραντεβού του νομικού τους εκπροσώπου Π. Θεοδωρακόπουλο και στελεχών της δημοτικής αρχής αλλά και του Δ. Καλογερόπουλου, ενημερώνοντας για τα υλοποιούμενα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο της πόλης.

Ολόκληρο το ψήφισμα των επιχειρηματιών αναφέρει:

Αγαπητοί συμπολίτες, κύριε Δήμαρχε, επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, κύριοι σύμβουλοι.

Με την παρούσα κρίνουμε σκόπιμο μετά και την από 25/05/2021 επιστολή – ανακοίνωση μας, μετά την από 03/06/2021 προσφυγή μας κατά της 47/17-05-2021 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας, ενώπιον της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ, πλήθος ραντεβού τα οποία μεσολάβησαν είτε δια του νομικού μας εκπροσώπου Πολύδωρου Θεοδωρακόπουλου, είτε παρουσίας επιτροπής ημών των ιδίων με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, αλλά και του Δημάρχου κου Δημητρίου Καλογερόπουλου και τέλος μετά και την νέα υπ΄ αριθμ 75/16-06-2021 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας, να επανέλθουμε και να ενημερώσουμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, του δημοτικούς συμβούλους τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας, οι οποίοι δεν είναι μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όλους τους συμπολίτες μας και κυρίως όλους τους συναδέλφους μας εμπόρους – δραστηριοποιούμενους στο κέντρο της πόλεως του Αιγίου αλλά και σε οποιαδήποτε περιοχή της Αιγιάλειας -μιας και «αύριο» μπορεί με αυτά που βλέπουμε καθημερινά και έχουμε ήδη υποστεί, να βρεθούν άπαντες εξ απροόπτου στην δεινή θέση την οποία έχουμε εμείς περιέλθει εδώ και ενάμιση μήνα.

Να καταγγείλουμε την Δημοτική αρχή και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας ζωής, τα οποία ψήφισαν και με τις αποφάσεις τους ελήφθησαν και υλοποιήθηκαν τα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο του Αιγίου.

Να καταγγείλουμε συμπεριφορές και πράξεις από μέλη της Δημοτικής Αρχής και τον ίδιο τον Δήμαρχο, αντιδημάρχους, εντεταλμένους συμβούλους, νομικούς συμβούλους κλπ κλπ

Τέλος να δηλώσουμε την αγανάκτηση και την απόλυτη απογοήτευση μας, τόσο για τις συμπεριφορές τις οποίες έχουμε υποστεί και συνεχίζουμε να υφιστάμεθα καθημερινά ώς έμποροι και επιχειρηματίες, αλλα και ώς προσωπικότητες από τα έργα και τις πράξεις των υπευθύνων.

Αγαπητοί συμπολίτες, συνάδελφοι,

ως γνωστόν δια των υπ΄ αριθμ. 45/28-04-2021 και 47/17-05-2021 αποφάσεων, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας, εκτός άλλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έλαβε στα πλαίσια εφαρμογής του αρ. 65 του Ν 4688/2020 και του αρ. 60 του Ν 4795/2021 και ειδικότερα «ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», έλαβε και την απόφαση πεζοδρόμησης της οδού Μητροπόλεως από το ύψος της οδού Μελετοπούλων ώς και το ύψος της οδού Ρωμανιώλη, έναντι του πάρκου των Υψηλών Αλωνίων. 

Όλα τα ανωτέρω όπως όλοι γνωρίζετε έγιναν εν μια νυκτί κυριολεκτικά, αυθαίρετα, πρόχειρα, δίχως μέλέτη, χωρίς καμία υποδομή, με σωρεία κινδύνων να ελλοχεύουν από την εφαρμογή τους και υλοποιήθηκαν μόνο κατά το δοκούν, των ιθυνόντων της Δημοτικής Αρχής.

Ευθύς αμέσως καταγγείλαμε τις ανωτέρω αποφάσεις με υπογραφές εκατό και πλέον εμπόρων από το κέντρο του Αιγίου, ενώ παράλληλα υπήρξαν αντιδράσεις από τον Σύλλογο των Μηχανικών Αιγιαλείας και από πολυάριθμους συμπολίτες μας και απλούς δημότες.

Στο διάστημα αυτό των έντονων αντιδράσεων, από το σύνολο του εμπορικού κόσμου, γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες απερίγραπτων δικαιολογιών και προκλητικών επιχειρημάτων από μέλη της δημοτικής αρχής.

Ακούσαμε ότι είμαστε δυο – τρεις που κάναμε φασαρία…!!

Ότι μεγάλο μέρος των καταστημάτων μας, δεν έχουν δουλεία και είναι για κλείσιμο!!

Ότι δεν θα πάθουμε και τίποτα από πέντε (5) μήνες πεζοδρόμησης.

Ότι σκοπός της δημοτικής αρχής, είναι να αποτραπεί ο κορωνοιός και ότι στο κομμάτι της πεζοδρόμησης τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Ότι δεν έχουμε δικαίωμα αντίδρασης, αγανάκτησης κοκ παρά μόνο σύμφωνα με τους όρους που θέτει η Δημοτική αρχή.

Όλα τα παραπάνω προκλητικά και όλως προσβηλτικά προσπαθήσαμε με πολύ προσπάθεια να τα ξεπεράσουμε και να ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο που είχαμε στην διάθεση μας, αρνούμενοι να μπούμε στη λογική που μπήκαν τα «παπαγαλάκια» της δημοτικής αρχής.

Προσφύγαμε νομίμως και εμπροθέσμως κατά της υπ αριθμ  47/17-05-2021 απόφασης της  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας, ενώπιον του αρμοδίου οργάνου, προσφυγή της οποίας το περιεχόμενο είναι νόμιμο και βάσιμο και εξετάζεται ήδη από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας.

Αφού έλαβαν χώρα όλα τα ανωτέρω ώς ενέργειες και με την πεζοδρόμηση του τμήματος της Μητροπόλεως σε πλήρη ισχύ, κληθήκαμε από τον Δήμαρχο τόσο μέσω του νομικού μας εκπροσώπου όσο και δια επιτροπής η οποία απαρτίζεται από θιγόμενους εμπόρους και καταστηματάρχες, σε διάλογο, προκειμένου να εξευρεθή μια λύση.

Τα ανωτέρω ραντεβού να σημειωθεί, ότι έγιναν με όρους οι οποίοι τέθησαν αποκλειστικά από την Δημοτική αρχή, ώς προς το ποιοι θα συμμετέχουν εξ ημών, πότε θα λάβουν χώρα και τι θα περιλαμβάνει η «αντζέντα» της συζήτησης…

Πλην όμως επειδή είμεθα ανοιχτοί στον διάλογο και πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσω της διαβούλευσης και της συζήτησης πάντα προκύπτει κάτι θετικό, κάτι το οποίο επισημάναμε και διατυμπανίζαμε από την αρχή, προσήλθαμε στον διάλογο όποτε και αν μας ζητήθηκε με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.

Η θέση της Δημοτικής αρχής σε όλα τα ραντεβού μας, ήταν ότι όλα τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν  σχετικά με την πεζοδρόμηση, ήταν προς τον σκοπό της αποφυγής μετάδοσης της νόσου covid 19, διότι υποτίθεται ότι με την αλλαγή χρήσης του δρόμου σε πεζόδρομο αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός του κόσμου…

Εκθέσαμε με επιχειρήματα τους λόγους για τους οποίους εμείς θεωρούμε ότι το εν λόγω σκεπτικό και η αιτιολόγηση, απέχουν από την πραγματικότητα και την καθημερινότητα των δημοτών, δώσαμε λύσεις ως προς το άνοιγμα της οδού κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως προσπαθήσαμε να δώσουμε στην Δημοτική Αρχή να καταλάβει, ότι για εμάς τους εμπόρους που είχαμε υποστεί την αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου για τέσσερις (4) μήνες ήτοι από αρχές Νοεμβρίου του έτους 2020 έως και τον Απρίλιο του 2021, το μέτρο της πεζοδρόμησης στο εν λόγω τμήμα είναι καταστροφικό για τις επιχειρήσεις μας, καθότι είμεθα αποκλεισμένοι και αποκομμένοι από την αγορά.

Ταυτόχρονα θεωρούμε άδικο και αθέμιτο, εμείς που επιλέξαμε να διατηρούμε τα καταστήματα μας στην κεντρικότερη οδό της πόλης ξαφνικά και μέσα σε ένα βράδυ να είμαστε αποκλεισμένοι από τον εμπορικότερο δρόμο αντιμετωπιζόμενοι ώς επιχειρηματίες, αλλά και δημότες β΄ κατηγορίας.

Εκθέσαμε το πρόβλημα της καθολικής μείωσης των τζίρων μας, της παντελούς έλλειψης επισκεψιμότητας και πρόσβασης στα καταστήματα μας.

Εκθέσαμε ότι στην οδό Μητροπόλεως όπου και έλαβαν χώρα αποκλειστικά οι ρυθμίσεις και η οποία αποτελεί τον κεντρικότερο και εμπορικότερο δρόμο της πόλεως, έναν δρόμο ευρείας κυκλοφορίας οχημάτων και ανάπτυξης του εμπορικού ιστού της, δημιουργείται σωρεία κινδύνων για την ασφαλή διέλευση των πεζών, των καταναλωτών, των ευπαθών ομάδων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.ο.κ.

Η τοποθέτηση πλαστικών κώνων απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης, η έλλειψη θέσεων- στάσεων ανεφοδιασμού, θέσεων στάθμευσης μόνιμων κατοίκων, μετακίνησης των θέσεων ΑΜΕΑ σε άλλες οδούς, υποτυπώδους εξυπηρέτησης των καταστημάτων για τροφοδοσία, χρηματαποστολών κοκ θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία τόσο των κυκλοφοριακών συνθηκών όσο και την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων.

Παράλληλά και το κυριότερο επισημάναμε ότι η «πρόνοια» του Δήμου για την αντιμετώπιση του συνωστισμού και του κινδύνου διασποράς του κορωνοιού, με τα ανωτέρω ληφθέντα μέτρα πρόληψης και τα προσωρινά κυκλοφορικά μέτρα όπως προσπάθησε να τα επιβάλει ο Δήμος δια της αποφάσεως του, έχει επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και δει του απόλυτου συνωστισμού στο τμήμα όπου και πεζοδρομήθηκε καθολικά η οδός. 

 Οι δε μόνιμοι κάτοικοι ενοχλούνται αφόρητα από την συνεχή διέλευση εκατοντάδων αυτοκινήτων καθολη την διάρκεια του 24ώρου μπροστά από τις οικίες, σε μια αμιγώς περιοχή κατοικίας.

Η πυκνότητα της κίνησης, τα μαρσαρίσματα, ο θόρυβος, το καυσαέριο και η συνεχής ροή οχημάτων καθόλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, έχουν μεταβάλει τους μικρούς δρόμους του κέντρου, όπου επιλέγει κανείς για κατοικία προκειμένου να έχει ησυχία και να αναπαυθεί, σε δρόμους πολυσύχναστης κυκλοφορίας και υψηλού θορύβου.

Για τα ανωτέρω ευθύνεται η εκτροπή της κυκλοφορίας από την κεντρικότερη οδό και η διαμέσου μικρότερων δρόμων εξυπηρέτηση της.

Δεν γίνεται λόγος για τις θέσεις ΑΜΕΑ οι οποίες δεν εξυπηρετούν πλέον τον λόγο για τον οποίο προβλέφθηκαν στους δικαιούχους τους.

Τέλος επισημάναμε στην Δημοτική αρχή ότι την περίοδο του καλοκαιριού το κέντρο της πόλεως ερημώνει με την πρώτη πρωινή ζέστη, ο κόσμος διαφεύγει σε κοντινές παραλίες ενώ όλα σχεδόν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κλείνουν ή μεταφέρονται λόγω θέρους στα καλοκαιρινά σημεία του Δήμου.

Ως εκ τούτου αυτός είναι ακόμη λόγος για τον οποίο δεν δικαιολογείται καθόλου ο σκοπός της πεζοδρόμησης.

Όπως προείπαμε όλα τα ανωτέρω εισακουστήκαν από την Δημοτική αρχή, όχι βέβαια ότι δεν τα γνώριζε, διότι για να διαπιστώσει κανείς όλα τα ανωτέρω δεν χρειάζεται να είναι ούτε λοιμοξιολόγος, ούτε πολεοδόμος, ούτε μηχανικός. Αρκεί να έχει απλή λογική και να καταλαβαίνει τα αυτονόητα.

Έτσι στις συζητήσεις οι οποίες έγιναν εισπράξαμε την διάθεση τόσο του Δημάρχου όσο και των υπευθύνων του στους αρμόδιους τομείς, περί ανατροπής της ανωτέρω απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Και αυτό δεν ήταν μόνο η δική μας πεποίθηση, αλλά όλων των εμπλεκομένων και σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις.

Φυσικά κάποιος έπρεπε να αναλάβει το πολιτικό κόστος της απόφασης περί άρσης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Και αυτό το κόστος ο μόνος που ΔΕΝ προτίθετο και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να το αναλάβει είναι ο Δήμαρχος.

Έτσι κι ενώ άπαντες αποκομίσαμε την πεποίθηση ότι όλα τα ανωτέρω έγιναν κατανοητά και σε κάθε περίπτωση ο Δήμος έδειξε ότι έπρεπε να βρεθεί άμεσα μια λύση, αποχωρίσαμε με την υπόσχεση ότι θα ληφθεί νέα απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής (η οποία θα δικαιολογείται και μόνον δια του λόγου ότι μπαίνουμε στη περίοδο του καλοκαιριού και αλλάζουν οι συνήθειες των κατοίκων, ούτε δλδ λόγος για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα -για να υπάρχει και το λιγότερο δυνατό πολιτικό κόστος-) η οποία θα τροποποιεί την προηγούμενη και θα αποδώσει σε κυκλοφορία το τμήμα της οδού.

Αναμείναμε με αγωνία την απόφαση αυτή από μέρα σε μέρα κατά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων. Ευελπιστούσαμε ότι έστω και με αυτή την αιτιολόγηση (ποσώς μας ενδιέφερε) θα μπούμε σε κανονικότητα. Θα δούμε κόσμο στα μαγαζιά μας. Θα δούμε χρήματα στα ταμεία μας.

Δεν θα ξυπνάμε και θα κοιμόμαστε με το άγχος. Και νοιώσαμε για πρώτη φορά ότι ο Δήμος ενέσκηψε στο πρόβλημα μας, έστω και αν το αιτιολογούσε πιο «κομψά»…

«Ο δρόμος θα ανοίξει…», «Θα είναι καλύτερα έτσι…», «Ο δήμαρχος εισάκουσε τα ζητήματα σας», «Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι» – έλεγαν οι απεσταλμένοι του Δημοτικού Μεγάρου…

Πέρασαν όμως άλλες δύο εβδομάδες, όπου με σκοπούμενες καθυστερήσεις και αναβολές ο Δήμαρχος δεν έβαλε το θέμα στην Επιτροπή.

Πέρασε και η τρίτη εβδομάδα και τότε εν μέσω της πολυπόθητης συνεδρίασης παρουσία όλων των φορέων, ξαφνικά ήρθε η μεγάλη ντρίπλα…

Ενώ είχε προηγηθεί κατ΄ εντολή του Δημάρχου,  η απόφαση 52/2021 του Συμβουλίου της Κοινότητας Αιγίου περί καθολικής άρσης του μέτρου της πεζοδρόμησης, απόφασης η οποία υπερψηφίστηκε εντέλει στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας, ο δε Πρόεδρος της Κοινότητας Γεώργιος Γκιώνης αποδέχτηκε ότι δεν είναι δυνατόν να υπήρχε άλλη απόφαση αποδεχόμενος και αυτός το εσφαλμένο και το άσκοπο του μέτρου της πεζοδρόμησης, ξαφνικά ο Δήμαρχος εισηγείται στην Επιτροπή την μερική άρση της πεζοδρόμησης για τις ώρες από 14,00 έως και την επομένη πρωινή στις 09.00!! Και όλα αυτά με μόνη αιτιολόγηση την αλλαγή των συνηθειών λόγω θέρους!!!

Μάρτυρες που συμμετείχαν στην συνεδρίαση μας μετέφεραν, ότι ούτε οι συνεργάτες του Δημάρχου δεν πίστεψαν την εισήγηση που άκουσαν, έχοντας και αυτοί κατά νου την καθολική άρση του μέτρου. Φυσικά ο μόνος που την γνώριζε ήταν ο Δήμαρχος.

Γιατί πολύ απλά αυτός την αποφάσισε και αυτός θα υποδείξει στους συνεργάτες του τι θα ψηφίσουν και πότε. Ε και τι έγινε….;;; Δικαίωμα Σας.

Με την ανωτέρω απόφαση, δίδετε σε κυκλοφορία την οδό, μόνο κατά το ¼ των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων. Και τούτο με δεδομένο ότι όλες τις ημέρες τα πρωινά ο δρόμος θα είναι κλειστός, αρά και πάλι είμαστε αποκλεισμένοι, δίνετε σε κυκλοφορία αυτόν μονό κατά τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από ώρες 6-9 το απόγευμα. Τις δε λοιπές ώρες ώς γνωστόν δεν λειτουργούν τα καταστήματα. Ε και τι έγινε;; Δικαίωμα Σας και αυτό.

Τόση ελαστικότητα και ευελιξία στις αποφάσεις. Τόση κατανόηση. Τόση λογική και κυρίως  περίσσια δόση διαλλακτικότητας και Δημοκρατίας.

Παράλληλα με νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τοποθέτηση νέων πλαστικών κώνων , πασσάλων και πάσης φύσεως τερατουργήματος -που σκέφτεται άραγε ποιος μελετητής(;;)- μετατρέψατε την κεντρικότερη οδό της πόλης σε ένα έκτρωμα που παρόμοιο του δεν συναντά κανείς ούτε σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Με την στάση Σας και την συμπεριφορά Σας μας εμπαίξατε, μας λοιδορήσατε, μας μειώσατε και συνεχίζετε να υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.

Η ανοχή μας και η υπομονή έλαβαν τέλος. Αν νομίζετε εσείς ότι για να ικανοποιήστε τα πολιτικά σας πάθη και τις προσδοκίες μπορείτε να παίζετε με τη ζωή μας, τις οικογένειες μας, τον μόχθο μας και τις επενδύσεις μας είστε γελασμένοι.

Εμείς ήμασταν στην αγορά πρίν από εσάς και θα παραμείνουμε και μετά από εσάς.

Δεν έχετε κανένα, μα κανένα απολύτως δικαίωμα να λαμβάνετε αποφάσεις κατά τις ορέξεις σας και τις μακρόπνοες επιθυμίες σας. Πολύ περισσότερο δεν έχετε το δικαίωμα να τις υλοποιείτε σε ένα βράδυ, να ενεργείτε ώς «ενός ανδρός αρχή».

Να μην ενημερώνετε κανέναν. Να προσπερνάτε δημοτικό συμβούλιο, δημότες, ακόμη και τους συνεργάτες Σας, οι όποιοι και αυτοί τα πληροφορούνται όλα τετελεσμένα. Οι αποφάσεις σας είναι νόμω και ουσία αβάσιμες.

Απαντήστε μας στα κάτωθι ερωτήματα:

Επιτυγχάνεται αποφυγή συνωστισμού και μετάδοσης της νόσου με την πεζοδρόμηση όταν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται από Μελετοπούλων ώς Ρωμανιώλη, έχουν αναπτύξει, τραπεζοκαθίσματα από το μέσο περίπου του δεξιού πεζοδρομίου της οδού Μητροπόλεως, έως και τρία μέτρα απόσταση έναντι του αριστερού πεζοδρομίου, εχουν δλδ καταλάβει το μισό δεξιό πεζοδρόμιο ως και τα 2/3 του οδοστρώματος;;

Σε όλον αυτό το χώρο οποίος εκτείνεται έμπροσθεν των προβολών τους ή και  πιο πάνω και πιο κάτω από αυτόν, έχουν αναπτύξει όχι τα διπλάσια, αλλά τριπλάσια και τετραπλάσια τραπεζοκαθίσματα από τα προβλεπόμενα στην άδεια τους. Σε κάθε δε περίπτωση έχουν καταλάβει χώρο πέραν του τριπλασίου σε τετραγωνικά μέτρα.

Αποτέλεσμα της άναρχης αυτής ανάπτυξης είναι να έχει δημιουργηθεί λόγω της πυκνότητας των τραπεζοκαθισμάτων -μιας και τα καταστήματα είναι το ένα δίπλα το άλλο σε σειρά και μόνο στο δεξίο πεζοδρόμιο- το αδιαχώρητο. 

Στο χώρο αυτό δλδ που υποτίθεται ότι μεριμνήσατε για την δημόσια υγεία,  επικρατούσε και επικρατεί καθολη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας (έως την απαγόρευση κυκλοφορίας)  ο απόλυτος συνωστισμός, με αποτέλεσμα να επικρατεί το αδιαχώρητο από τραπεζοκαθίσματα και θαμώνες.

Έχει απομείνει διάδρομος προσπέλασης πεζών;;;

Tηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις;;;

Περαιτέρω προβλέπεται κατ΄ αρ. 7 εδ 2 του αρ. 65 του Ν 4688/2020 «προσωρινή δημιουργία περιοχών ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με μείωση του ορίου ταχύτητας στα τριάντα (30) χλμ/ώρα, σε τοπικές οδούς ή σε περιοχές κατοικίας»

Είναι κύριοι, η Μητροπόλεως τοπική οδός ή περιοχή κατοικίας;; Πως αλλάξατε το όριο ταχύτητας  στην οδό Μητροπόλεως η οποία είναι κεντρικός άξονας κίνησης και κυκλοφορίας και από την οποία διέρχονται καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα;;  

Λάβατε ποτέ υπόψη Σας την προστασία των διαβάσεων των ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων (ΑμεΑ);; Πως μεταφέρετε τις θέσεις στάθμευσης αυτών των ατόμων όπου σας βολεύει;;

Η δημιουργία πεζόδρομου, κόντρα στην εγκεκριμένη και ισχύουσα κυκλοφοριακή μελέτη, αποτελεί ή όχι καθολική τροποποίηση του σχεδίου πόλης, για την οποία ουδόλως τηρήθηκαν οι αφορώσες την τροποποίηση αυτή διατάξεις του νόμου;;

Λάβατε υπόψη Σας ποτέ τις αγωνιώδεις φωνές μας;;

Μήπως τις συμβουλές του Συλλόγου Μηχανικών;;

Τις φωνές τις αντιπολίτευσης;;

Του Εμπορικού Συλλόγου της πόλεως;;

Τις φωνές των μόνιμων κατοίκων;;

Θα Σας απαντήσουμε εμείς μιας και η δημοτική αρχή δεν μπορεί να εισέλθει σε διαδικασία αντιπαράθεσης… Αλίμονο…

ΟΧΙ.

Και επειδή Κύριοι αρέσκεστε να χρησιμοποιείτε ρητά και λαϊκές παροιμίες εκεί στην Δημοτική Αρχή και διαφόρων ειδών αμπελοφιλοσοφίες, μας είπατε ότι «αν δεν σπάσεις αυγά, δεν κάνεις ομελέτα»…, σας απαντούμε ότι «δυο καρπούζια δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη». 

Αυτό προσπαθείτε να κάνετε. Να τα έχετε λίγο πολύ καλά με όλους. Και να έχετε την λιγότερη φθορά. Γι αυτό και λάβατε και αυτή την απόφαση.

Βγείτε έξω κύριοι, ακούστε την φωνή και την οργή του κόσμου, των καταστηματαρχών, των πεζών, των ΑΜΕΑ, των εμπόρων, ακόμη και των περαστικών από αυτή την πόλη.

Με την προχειρότητα Σας και την παλινδρόμηση που διακρίνει τις αποφάσεις σας, την έλλειψη σεβασμού στην πόλη και την ιστορία της και κυρίως στους δημότες και τους συντελεστές της τοπικής οικονομίας, τα αποτελέσματα θα είναι δεινά για την πορεία του πολύπαθου τόπου μας και την τοπική οικονομία.

Προσδοκάτε και αύξηση του τουρισμού και της επισκεψιμότητας, με μια κυκλοφοριακή ροή, σε μια πόλη που δεν ξέρει κανένας από που να μπει στο κέντρο της και πως να βγει.

Και προβάλετε το Αίγιο «ως διαμάντι του Κορινθιακού», την πόλη που καταφέρατε την μεν κεντρική και ιστορική της πλατεία να έχετε με μπάζα ένα χρόνο, την δε κεντρική της οδό όπου βρίσκεται το μνημείο αρχιτεκτονικής του Τσίλερ, η Μητρόπολη, να μετατρέψετε σε μια τεράστια εμποροπανήγυρη – που όμοια της δεν συναντά κανείς ούτε στα πιο υπανάπτυκτα κράτη του Κόσμου.

Και συνεχίζεται….

Σε φύλο τοπικής εφημερίδας (Φύλλο 5464/30-06-2021, εφημερίδα ΠΡΩΤΗ της Αιγιάλειας,  σελ 3) αναπαράγεται νέα δήλωση του Δημάρχουι: «….προτεραιότητα μας είναι ο αδύναμος πολίτης που δεν μπορεί να μεταβεί στην παραλία….»

Και συνεχίζεται ο λαϊκισμός«η ευαισθησία μας αυτή για τους οικονομικά αδύναμους, είναι άξονας της σκέψης μας και πρώτη προτεραιότητα». Και παρακάτω εμφανίζεται και πάλι διαλλακτικός, έτοιμος για διάλογο ξανα.

Συγκινείτε τα πλήθη κύριε Δήμαρχε. Αλήθεια μην είστε τόσο ευαίσθητος και διαλλακτικός. Γίνεται και λίγο πιο αποφασιστικός και με πυγμή.

Δείτε και λίγο την πολιτική Σας καριέρα.