Αίγιο: Η πρόταση για την αξιοποίηση της Χαρτοποιίας

Σε εγρήγορση, ώστε να αποδοθεί το συντομότερο στο Αίγιο, ένα εύχρηστο και καινοτόμο Κέντρο Πολιτισμού και Δράσεων, βρίσκεται ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτηρ Καλογερόπουλος με συνεργάτες του, μελετητές και υπηρεσιακούς παράγοντες, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση σειράς μελετών επανάχρησης βασικών κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας.

Σε σύσκεψη που έγινε με τους συμβούλους μηχανικούς της εταιρείας «Ηλιδα», παρουσιάστηκε μία αρχική πρόταση, κατόπιν συνεχούς επαφής με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, με μία χαρακτηριστική ιδιαιτερότητα, σε ότι αφορά στο μοναδικής μουσειακής αξίας (σε επίπεδο Βαλκανίων) ατμολέβητα.

Ειδικότερα, βάσει της πρότασης τα παρακάτω κτίρια προτείνεται να χρησιμοποιηθούν:

Το Λεβητοστάσιο: ως εκθεσιακός χώρος Ιστορίας της Χαρτοποιίας (500τ.μ), συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, άλλων οργάνων του και εκδηλώσεών του (4050τ.μ.).

Το Συνεργείο – Μηχανουργείο – Ξυλουργείο – Χυτήριο: ως Πολυχώρος Αναψυχής – Εστίασης και μικρή Αίθουσα Προβολών – Εκθέσεων.

Οι 15 Κοπτικές Μηχανές – Κάναδροι: ως Πολυχώρο Ασκησης – Εκπαίδευσης – Δημιουργικής Εκφρασης και Απασχόλησης (1.090 τ.μ.), αίθουσες: Ασκησης – Γυμναστικής (260τ.μ), Χορού – Μπαλέτου κ.λπ. (250τ.μ.), Φυσικοθεραπείας (145τ.μ), Λογοθεραπείας (98τ.μ), Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (140τ.μ.), Εργαστήρια Ενηλίκων (130τ.μ.) και Εκθεση Μηχανημάτων της Χαρτοποιίας και Περιοδικών εκθέσεων.

«Στόχος είναι η δημιουργία ενός κοσμήματος, με δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων, στο πλαίσιο ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου» δήλωσε ο κ. Καλογερόπουλος.

Η αρχιτεκτονική, στατική μελέτη και οι άλλες, κόστους 172.500 ευρώ, θα οδηγήσουν σε δημοπράτηση του έργου.