Έφυγε στα 73 του ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος

Μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Ανδρέα Μιχαλόπουλου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Ανδρέα Μιχαλόπουλο που συνέδεσε το όνομά του με τη μεγάλη ομάδα της Παναχαϊκής και διέπρεψε στα γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος συνέχισε να προσφέρει στο ποδόσφαιρο, έχοντας καθίσει, ως προπονητής, στους πάγκους πολλών ομάδων, διδάσκοντας το άθλημα στα νέα παιδιά, για τα οποία αποτέλεσε παράδειγμα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους φίλους του».

Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος είχε τα τελευταία χρόνια, προβλήματα υγείας τα οποία και αντιμετώπιζε τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του (η σύζυγός του Γιώτα και τα παιδιά του Μαριέττα, Γιώργος) με θάρρος.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Πανιώνιο Πατρών και το 1966 πήγε στην Παναχαϊκή στην οποία αγωνίστηκε μέχρι και το 1979. Συνέδεσε το όνομα του με τη μεγάλη ομάδα της Παναχαϊκής που αγωνίστηκε στην Ευρώπη και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ δύο σοβαροί τραυματισμοί που υπέστη επισκίασαν την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στη συνέχεια.

Ακολούθως τη σεζόν 1979-80 αγωνίστηκε με τον Α.Π.Σ. Πάτραι και τις χρονιές 1980-81 και 1981-82 με την Αχαϊκή, την οποία οδήγησε μάλιστα ως παίκτης προπονητής στην Β΄ Εθνική το 1981.

Αγωνίστηκε μία φορά με την Εθνική Ελλάδας το 1973. Έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ενόπλων με την όποια κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων το 1969 και την 3η θέση το 1972. Υπήρξε επίσης μέλος της Εθνικής Ελπίδων, η οποία το 1971 κατέκτησε το 4ο Βαλκανικό Κύπελλο.