Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Σεβαστής (72)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο κορυφαίος παράγοντας του ελληνικού στίβου, Βασίλης Σεβαστής. Ο άνθρωπος, που αντικατέστησε τον Στράτο Μολυβά το 1997 στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ, άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 8 Απριλίου στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλευόταν εδώ και αρκετές ημέρες, χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ, ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Βαλκανικών Ομοσπονδιών στίβου (ABAF), μη έχοντας δικαίωμα βάσει του νέου αθλητικού νόμου να είναι υποψήφιος για τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, είχε εκλεγεί ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, αν και ήδη νοσηλευόταν λόγω του κορωνοϊού.

Ο Βασίλης Σεβαστής, που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Μαΐου 1949, ήταν αθλητής του δεκάθλου, καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και αθλητικός παράγοντας. Μεγάλη η διαδρομή τους και στην Πάτρα.

Μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα (Ρόδο, Κάλυμνο) και από μικρός (1967) ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (υπήρξε αθλητής του Πανιωνίου) χάρις στο μεγάλο του ύψος (1,92 μ.) και τα φυσικά του προσόντα.

Επί 14 έτη ηγήθηκε του ελληνικού αθλητισμού υπηρετώντας ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 1997 μέχρι το 2011, χρονιά κατά την οποία έδωσε τη σκυτάλη στον Κώστα Παναγόπουλο, με τον ίδιο να συνεχίζει τη διαδρομή του στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ως γενικός γραμματέας μέχρι τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στην ομοσπονδία.

Ως αθλητής, εκτός από τις επιτυχίες του εντός συνόρων, είχε πάρει χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου του 1971 στη Σμύρνη και χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1972 επίσης στη Σμύρνη.