Έρχονται νέα πιο αυστηρά μέτρα στην Πάτρα

Κοντά στη λήψη της απόφασης για εφαρμογή πολύ αυστηρότερων μέτρων για την κόκκινη Πάτρα, φαίνεται ότι βρίσκονται τα συναρμόδια υπουργεία.

Τα 82 νέα κρούσματα, οι 45 νοσηλείες σε ΠΓΝΠ και «Άγιο Ανδρέα» και οι νέες πηγές διασποράς του ιού ανησυχούν την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Ενδέχεται ακόμα και σήμερα να ανακοινωθεί η καθολική απαγόρευση για την Πάτρα αντίστοιχη με αυτή που βιώσαμε κατά το πρώτο πανδημικό κύμα. Που σημαίνει πλήρη αναστολή της αγοράς με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία, τηλεργασία σε ποσοστό 70%, κλείσιμο σχολείων κ.ά.

Μετά τον «Άγιο Ανδρέα» και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια η τρίτη πηγή κρουσμάτων ξέσπασε στο ΠΓΝΠ με 10 κρούσματα σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Επίσης, χθες αυξήθηκαν και οι νοσηλείες. Στην Κλινική Κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» νοσηλεύονταν 25 ασθενείς και 1 στη ΜΕΘ. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 13 ασθενείς στην Κλινική Κορονοϊού και 5 στη ΜΕΘ εκ των οποίων οι τέσσερις με αναπνευστική μάσκα.

Καλά είναι τα νέα που έρχονται από τη ΜΕΘ Παίδων, όπου νοσηλεύεται ο 9χρονος Πατρινός. Η πορεία της υγείας του είναι σταθερή που σημαίνει ότι θα αποφύγει το επόμενο βήμα που είναι η διασωλήνωση.