Έντονη κινητικότητα Νίκου Παπαδημάτου με περιοδείες παντού στην Πάτρα - Τι διαπιστώνει τι δηλώνει

Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» έχει αναπτύξει έντονη κινητικότητα από τη μια άκρη της πόλης μέχρι την άλλη. Ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και οι συνεργάτες του επισκέπτονται συνοικίες και περιοχές του Δήμου Πατρέων, συζητώντας με τους δημότες, ανταλλάζοντας απόψεις μαζί τους και καταγράφοντας τα προβλήματα, τα κακώς κείμενα και τις όποιες δυσλειτουργίες, προκειμένου να προωθήσουν και τις αντίστοιχες λύσεις και παρεμβάσεις.

Φυσικά και η παράταξη δεν έχει αφήσει σε… χλωρό κλαρί τη Δημοτική Αρχή Πελετίδη από πλευράς κριτικής, όμως ο βασικός της στόχος δεν είναι απλά να κάνει αντιπολίτευση, αλλά να λειτουργήσει κυρίως ως μια εν δυνάμει Δημοτική Αρχή, ετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα. Με προτάσεις, με πρωτοποριακές ιδέες, με σύγχρονες αντιλήψεις και – κυρίως – με ενωτικό πνεύμα. Σε αυτό ακριβώς στέκεται ιδιαίτερα ο Νίκος Παπαδημάτος, αυτό είναι το «Α» και το «Ω» για τον ίδιον και για το αύριο της Πάτρας.

«Μόνο με σύνθεση και συνεργασία θα πάμε μπροστά σαν πόλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», πριν κάνει τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του συνδυασμού. «Παρά τις πολλές δυσκολίες που συναντήσαμε τους προηγούμενους μήνες λόγω της πανδημίας, καταφέραμε να λειτουργήσουμε σε όσο το δυνατόν υψηλότερα επίπεδα, βρισκόμενοι πάντα δίπλα στους πατρινούς», ανέφερε ο Ν. Παπαδημάτος και πρόσθεσε:

«Δημιουργήσαμε Επιτροπές ανά τομέα ευθύνης, οι οποίες αποτελούνται από ανθρώπους με εξειδικευμένες γνώσεις και ασκήσαμε γόνιμη αντιπολίτευση, τηρώντας υπεύθυνη στάση, καθώς μέλημά μας είναι η Πάτρα επιτέλους να αποκτήσει επιπλέον στόχους. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από ενότητα, συστράτευση δυνάμεων και φυσικά από την κινητοποίηση των πολιτών. Μόνο έτσι η πόλη μας θα ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού, κάτι που της αξίζει και που το δικαιούται και βάσει της γεωγραφικής της θέσης, αλλά και κυρίως βάση της Ιστορίας της».

Στην συνέχεια, ο Νίκος Παπαδημάτος αναφέρθηκε στα τρία μεγάλα «όπλα» που έχει η Πάτρα: «Το πρώτο όπλο είναι το Λιμάνι με την προοπτική του να ξαναγίνει η Πύλη εισόδου-εξόδου από και προς την Ευρώπη. Παλιότερα η τύχη της Πάτρας εξαρτιόταν αποκλειστικά από το Λιμάνι, όμως, υπάρχουν, πλέον, κι άλλα δυο όπλα.

Το δεύτερο όπλο είναι το Πανεπιστήμιο. Δυστυχώς ουδέποτε σαν πόλη δώσαμε την απαιτούμενη σημασία και βαρύτητα στην τεχνογνωσία και στο ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου μας.

Και το τρίτο όπλο είναι ο ιερός ναός του Αγίου Ανδρέα. Ο Πολιούχος μας, μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε εκτόξευση του θρησκευτικού, και όχι μόνο, τουρισμού στην περιοχή μας. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τις ομόδοξες χώρες της Ανατολής, που μετά από την πτώση του Κομμουνισμού είδαν την Ορθοδοξία να αναγεννιέται στο εσωτερικό τους.

Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι ο Αγιος Ανδρέας είναι μεγάλος Απόστολος, είναι ο Πρωτόκλητος μαθητής του Ιησού και ο προστάτης της Ρωσίας και των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» στάθηκε ιδιαίτερα και στην ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου της πόλης. «Η αξιοποίηση του Λιμανιού και ειδικότερα του θαλασσίου μετώπου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα. Οφείλουμε να προχωρήσουμε επιτέλους και σε σχεδιασμό και για Μαρίνες. Προ κρίσης από την Πάτρα περνούσαν από Πειραιά προς Κέρκυρα-Επτάνησα 45.000 σκάφη ετησίως και το τραγικό είναι ότι δεν ελλιμενιζόταν ούτε ένα στην πόλη μας!».

Παράλληλα, το «αγκάθι» του Βιολογικού καθαρισμού δεν θα μπορούσε να μην απασχολεί την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη». «Είναι αναγκαία η επιτάχυνση της σύνδεσης της πόλης με τον Βιολογικό καθαρισμό και αυτό για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για να μπορεί ο πατρινός να κάνει και πάλι το μπάνιο του με ασφάλεια από πλευράς υγιεινής στις ακτές μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπαδημάτος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο Φράγμα Πείρου-Παραπείρου:

«Κι εδώ είναι αναγκαία η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ύδρευση ολόκληρης της Πάτρας από το εν λόγω Φράγμα. Οφείλουμε να θέσουμε ένα τέλος σε τριτοκοσμικές καταστάσεις με μηδαμινή ύδρευση και διακοπές νερού σε ολόκληρες περιοχές της πόλης».

Και τέλος, ο Ν. Παπαδημάτος προχώρησε και σε ένα σχόλιο για το τραίνο: «Είναι απαραίτητη η συντονισμένη προσπάθεια όλων των δυνάμεων της πόλης μας και όλων των φορέων προκειμένου το τραίνο να φτάσει επιτέλους έως το νέο Λιμάνι της Πάτρας, παρά την παράλογη αντίθεση της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Εύχομαι, επίσης, να προχωρήσει και το μεγάλο έργο της Πατρών-Πύργου, το οποίο θα εκτοξεύσει όχι μόνο την πόλη μας, αλλά και ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Πρέπει να ξεμπερδέψουμε επιτέλους με τον δρόμο-καρμανιόλα».

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» έκλεισε τις τοποθετήσεις του όπως τις ξεκίνησε, με ένα μήνυμα ενότητας όλων των πατρινών κι ένα κάλεσμα όλων των δυνάμεων της πόλης μας: «Σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε προσπάθεια για το καλό το τόπου μας, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Στο χέρι μας είναι η σύνθεση δυνάμεων, προκειμένου να διεκδικήσουμε κοινούς τόπους, έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να ζήσουν στην Πάτρα που τους αξίζει».

ΕΝΤΥΠΗ "Μ" (ΜΟΛΟΝΟΤΙ)