Έλλειψη προσωπικού καθυστερεί το άνοιγμα των μαγαζιών της Πάτρας

Ένα μέρος των παραλιακών καταστημάτων εστίασης της Πάτρας και της Αχαΐας, δεν έχει ακόμα ανοίξει και ενώ βρισκόμαστε ήδη στις αρχές Ιουνίου, για ποιο λόγο νομίζετε;

Δεν βρίσκουν προσωπικό για να εργαστεί σε καίρια πόστα, όπως για παράδειγμα στην κουζίνα, σε θέσεις σεφ ή σε βοηθούς μαγείρων. Σημαντικά κενά επίσης υπάρχουν και στους bartenders, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν φύγει για τα νησιά.

Έτσι αρκετοί επαγγελματίες που θέλουν να διατηρήσουν μια ποιότητα στις υπηρεσίες τους δεν ανοίγουν τα μαγαζιά τους, μέχρι να βρουν το έμπειρο προσωπικό που ζητούν. Όμως από την άλλη αυτό τους δημιουργεί το εξής πρόβλημα:

Το προσωπικό που έχει κλείσει για να εργαστεί, περιμένοντας από μέρα σε μέρα το μαγαζί να ανοίξει, μένει χωρίς μεροκάματο και έτσι κάποιοι από τους σερβιτόρους ή τους εργαζόμενους που είναι σε πόστα που δεν χρειάζεται να έχουν μεγάλη εμπειρία, μένουν χωρίς μεροκάματο.

Έτσι κινδυνεύουν να χάσουν και αυτούς. Πάντως το πρόβλημα με το έμψυχο δυναμικό στα παραλιακά κυρίως καταστήματα εστίασης αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από σημαντικό αφού αποτελεί ένα από τους βασικούς λόγους που κάποια από τα μαγαζιά δεν έχουν ανοίξει ακόμα.