«Όχι» χρίσμα σε πολιτευτή

Υπόμνημα «βόμβα» των έξι μελών της ΔΗΜΤΟ Αιγιαλείας

Με υπόμνημα προς τον πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής για τις δημοτικές εκλογές Νικήτα Κακλαμάνη που απευθύνεται προς πάσα κατεύθυνση «απαντούν» στις μεθοδεύσεις να δοθεί χρίσμα της ΝΔ στον πολιτευτή Άγγελο Τσιγκρή, σενάριο που προωθείται παρασκηνιακά τις τελευταίες ημέρες. Τα έξι στελέχη που στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές εκφράστηκαν με την Άννα Σουφλή –Χριστοδούλου λαμβάνοντας το 45% στην προτίμηση των Αιγιαλέων Νεοδημοκρατών, υπενθυμίζοντας πως ανήκουν στην παράταξη «Αιγιαλέων Πόλις» με επικεφαλής τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, καταγγέλλουν παράλληλα ότι δεν τηρήθηκαν στοιχειώδης εσωκομματικές διαδικασίες.

-Το υπόμνημα που απευθύνεται προς τον Νικήτα Κακλαμάνη κοινοποιείται: στον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, τον  Γραμματέα Οργανωτικού Στυλιανό Κονταδάκη αλλά και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαϊας Ανδρέα Μαζαράκη και της ΔΗΜΤΕ Αιγιαλείας Βασίλη Σταθακάρο

-Υπογράφεται από τους:

Σουφλή –Χριστοδούλου Άννα (Υποψήφια πρόεδρος με εκλογή άνω 40%- πρώην αντιδήμαρχος), Αλευρίτου Αγγελική (Υπεύθυνη Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων ΔΗΜΤΕ ΝΔ Αιγιαλείας), Δεληγεωργόπουλο Φίλιππο (Υπεύθυνος Εκλογικής Ετοιμότητας ΔΗΜΤΕ ΝΔ Αιγιαλείας), Σωτηρόπουλο Φώτη (Υπεύθυνος Εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα ΔΗΜΤΕ ΝΔ Αιγιαλείας), Αναγνωστόπουλο Αλέξανδρο (α`επιλαχόν) και Μοσχοχωρίτου Μαρία (β`επιλαχούσα) που αναλυτικά αναφέρουν:

 

«Αξιότιμε κ΄.πρόεδρε,

οι υπογράφοντες το παρόν υπόμνημα εκπροσωπούμε το 45%, όπως αυτό αποτυπώθηκε από τα αποτελέσματα της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη της Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής Αιγιαλείας, στις πρόσφατες εκλογές ανάδειξης των οργάνων του κόμματος.

Υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα της κας Άννας Σουφλή –Χριστοδούλου για πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ έναντι του κ΄. Βασίλη Σταθακάρου, λάβαμε τέσσερις έδρες στη ΔΗΜΤΕ  και τις θέσεις του α` επιλαχόντος στους άνδρες και της β` επιλαχούσας στις γυναίκες, στον νευραλγικό για τη ΝΔ στην Αχαϊα δήμο Αιγιαλείας, με έναν ειλικρινή και έντιμο αγώνα σεβόμενοι τις αρχές και τις αξίες του κόμματός μας.

Κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας ήταν ήδη γνωστό στην τοπική κοινωνία, ότι είμαστε μέλη της δημοτικής παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» με επικεφαλής τον κ΄.Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο.

Στην ουσία ήταν ήδη γνωστό ότι την υποψηφιότητα του κ΄. Σταθακάρου στήριζαν τα στελέχη των άλλων δύο δημοτικών παρατάξεων, αφού είναι γνωστό ότι στις προηγούμενες εκλογές στο δήμο μας, τα στελέχη μας εκφράστηκαν σε τρεις δημοτικές παρατάξεις που αποτελούν και το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αιγιάλεια.

Με περίσσια ικανοποίηση παρακολουθούσαμε όλο αυτό το διάστημα την διαυγή θέση του προέδρου μας, ότι στον α` βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης λόγο θα έχουν οι τοπικές κοινωνίες!  Στην συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών μας υπήρξε ο απόλυτος εφησυχασμός για τη στάση του κόμματος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, που δυστυχώς θα διενεργηθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής και όλοι εμείς έχουμε αντιληφθεί την κρισιμότητα της διαχείρισης ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες μεταξύ μας συνεργασιών είτε την πρώτη, είτε τη δεύτερη Κυριακή.

Την προσπάθειά μας αυτή ωστόσο, δυναμιτίζει πλέον η εξέλιξη πρόθεσης επιβολής υποψηφιότητας με χρίσμα σε πολιτευτή, ως αποτέλεσμα εσωτερικών τακτικισμών που αφορούν τους εμπλεκόμενους με το ψηφοδέλτιο του νομού, καταστρέφοντας κάθε υγιή αυτοδιοικητική έκφραση για την οποία πασχίζουμε με συνέπεια από το 2014 δημιουργώντας μέσα στην κοινωνία αδιαμφισβήτητη δυναμική για να κερδηθούν οι εκλογές.

Αξιότιμε κ΄. πρόεδρε, θα παρακαλούσαμε να μεριμνήσετε ώστε να αποτρέψετε κάθε παραπλανητική προσπάθεια απ`όπου κι αν προέρχεται, που απλά θα προσθέσει με χρίσμα άλλη μια επιπλέον δημοτική παράταξη  που δεν θα επιτρέψει τη σύγκλιση και θα οδηγήσει σε πολυδιάσπαση του χώρου μας.

Θα θέλαμε επιπλέον να σας επισημάνουμε ότι μέχρι σήμερα δεν τηρήθηκαν στοιχειώδεις εσωκομματικές διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την επιτυχία του οποιουδήποτε εγχειρήματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν συνεδρίασε ποτέ η ΔΗΜΤΕ Αιγιαλείας με θέμα τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να υποβληθεί μια ουσιαστική πρόταση που θα προέκυπτε μέσα από διαβούλευση ώστε να τεθεί στην κρίση σας.

Μας προβληματίζει επίσης το γεγονός ότι και σε επίπεδο ΝΟΔΕ, παρότι διαμορφώθηκε στη σχετική συζήτηση μια ουσιαστική θέση για τη στάση του κόμματος με σεβασμό στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, η εξέλιξη αποδεικνύει ότι αυτή δεν αποτέλεσε τη βάση της συζήτησης, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το εάν περιήλθε τελικά σε γνώση σας. Με τη παρούσα έκφραση αγωνίας, όπως αυτή αποτυπώνεται στο παρόν υπόμνημα, δεχθείτε ότι εκπορεύεται από την ειλικρινή μας ανησυχία για το μέλλον του δήμου μας και του κόμματός μας».