«Σφαγή» συνδικαλιστών για τη διασπορά κορωνοϊού στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

Εσωτερικές αναταράξεις, στους κόλπους των συνδιλκαλιστών του Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», προκάλεσε η προ ημερών ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων «Ιπποκράτης», με την οποία (δημόσια) αναφέρεται σε «έκρηξη κρουσμάτων covid» εντός της νοσηλευτικής και η οποία αποδίδεται στους συντάκτες της, πρόεδρο και αντιπρόεδρο.
Στην ως άνω καταγγελία εις βάρος της διοίκησης, την κατηγορεί ότι «δεν παρουσιάζει την θερινή έκρηξη μολύνσεων, δεν ανοίγει δεύτερη Κλινική, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό, διάσπαρτα, σε όλες τις Κλινικές (π.χ. Καρδιολογική), πραγμα που εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Yγεία και το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει διασπορά στο προσωπικό, με αποκορύφωμα την Α΄ Παθολογική όπου νοσούν 11 εργαζόμενοι»
Η απάντηση ήρθε, με «συναδελφικά πυρά» από την συνδικαλιστική παράταξη (της ΝΔ) «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων», που ανεφέρεται σε «δυσφήμιση χωρίς τέλος» του «Αγίου Ανδρέα» από το προεδρείο του Σωματείου, το οποίο και κατηγορεί ότι «έχει χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου», αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί πως η στάση του έχει να κάνει με την αυτοπροβολή και μόνο. «Δεν μιλάμε, πλέον, για συνδικαλιστές, αλλά για «πριμαντόνες» που με κάθε τρόπο προσπαθούν να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας δημιουργώντας λανθάνουσες εντυπώσεις με κάθε τρόπο και ακατάσχετη διασπορά ευφυολογημάτων».
Η ΑΚΕ διαφωνεί με την διαμόρφωση «σκηνικού απόλυτης καταστροφής, που υποτίθεται έχει προκαλέσει ο covid στο Νοσοκομείο, με διάσπαρτους θετικούς ασθενείς και διασπορά στο προσωπικό, σε όλες τις Κλινικές» και υποστηρίζει ότι «η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, αφού νοσεί μόνο το 1% του προσωπικού και covid περιστατικά φιλοξενούνται σε Παθολογική Κλινική και κάποια μεμονωμένα – κατ’ επιλογήν των ιατρών – στην Καρδιολογική Κλινική.
«Είναι λυπηρό να συνεχίζεται η πάγια τακτική λασπολογίας σε βάρος του Νοσοκομείου, προκειμένου να δικαιολογούν κάποιοι την ύπαρξή τους. Αν ανησυχούν τόσο πολύ, ας φροντίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας στις συγκεντρώσεις και κυρίως στις συνεδριάσεις του ΔΣ, ειδικά αν έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα…» τονίζεται, με σαφές το υποννοούμενο πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί.
Επιτίθεται, όμως και κατά του πρώην προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» Κώστα Πετρόπουλου, για «πρακτικές, γνωστές και μη εξαιρετέες», θυμίζοντας πως από την εποχή έξαρσης της πανδημίας «βάπτισε το Νοσοκομείο ως «ξέφραγο αμπέλι» και κόμπαζε πως, αν θέλει μπορεί να κατεβάσει τους εργαζομένους να εμβολιαστούν, ως άλλα αμνοερίφια ή άβουλα όντα»! Τον ταυτίζει μάλιστα με τον νέο πρόεδρο του Σωματείου Μιχάλη Στελλάτο, τον οποίο και εμφανίζει ως «σκιώδη», καθώς όλα ξεκινούν από τον προκάτοχό του, ως «δικό το παιδί». Επ’ ευκαιρία, όμως, αφήνουν και αιχμές κατά του κ. Πετρόπουλου για «κατασπατάληση των λεφτών δύο Σωματείων», καλώντας έντιμα να πει πού πήγαν.