«Επίσκεψη του Θεόδωρου Λουλούδη στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας και συμμετοχή σε εκδηλώσεις τιμής, αναγνώρισης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας»(ΦΩΤΟ)

Οι σπουδαίες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχουν τα Καλάβρυτα μέσω της αξιοποίησης τοπικών πόρων, της προώθησης της επιχειρηματικότητας και της ενίσχυσης του τουρισμού, αναδείχτηκαν την Τετάρτη 22 Μαΐου στην Ημερίδα «Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ορεινή Αχαΐα» παρουσία πλήθος κόσμου, κυρίως επιχειρηματιών, που πραγματοποιήθηκε υπό τη διοργάνωση της εφημερίδας «Πελοπόννησος», του pelop.gr, του Peloponnisos FM 104,1, του kalavrytanews.com και της εφημερίδας «Ώρα των Καλαβρύτων». Στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για πρώτη φορά, όλοι οι φορείς. Εκκλησία, Δήμος, Χιονοδρομικό, Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, Ένωση Ξενοδόχων, Εμπορικός Σύλλογος, Αχαΐα Αναπτυξιακή, Πανεπιστημιακή κοινότητα, επιχειρηματίες, μέσα ενημέρωσης.

Z:\Tomeis\EA\09_louloudis_cv_fhoto\00_Photo_library\05_may\Pammegistoi_Taxiarches\Taxiarches4.JPG

Ο Θεόδωρος Λουλούδης επισκέφθηκε το Δήμο Δυτικής Αχαΐας την Παρασκευή 17 Μαΐου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις με επιχειρηματίες και φορείς στον εμπορικό πεζόδρομο της Κάτω Αχαΐας. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και στην ανάπτυξή τους, καθώς μοιράστηκαν σκέψεις και προβληματισμούς για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την αξιοποίηση των ευκαιριών στην περιοχή. Στο πλαίσιο των επισκέψεών του στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, το Σάββατο 18 Μαΐου, ο κ. Λουλούδης συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που διοργανώθηκαν από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Αχαΐας «Άγιος Ταξιάρχης». Οι λαμπροί εορτασμοί προσέλκυσαν περισσότερους από 4.000 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τις εικόνες που έχουν παραδοθεί στον Σύλλογο από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο Μυτιλήνης.

Z:\Tomeis\EA\09_louloudis_cv_fhoto\00_Photo_library\05_may\Pammegistoi_Taxiarches\Taxiarches2.JPG
Z:\Tomeis\EA\09_louloudis_cv_fhoto\00_Photo_library\05_may\Pammegistoi_Taxiarches\Taxiarches_1.JPG

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου, ο κ. Λουλούδης παρευρέθηκε στην 38η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Β. Μπότση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο επιβλητικό αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ο κ. Λουλούδης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες και ιδιαίτερα στους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Παναγιώτη Ρηγόπουλο και Τάσο Σταθόπουλο, για τις τιμητικές διακρίσεις που έλαβαν. Ο Παναγιώτης Ρηγόπουλος τιμήθηκε για την έκδοση του δίτομου Λευκώματος «Καρναβαλική Πάτρα» (εκδόσεις 24 Γράμματα), αποτέλεσμα πολυετούς δημοσιογραφικής έρευνας και καταγραφής. Ο Τάσος Σταθόπουλος τιμήθηκε για την πάνω από 30 χρόνια δημοσιογραφική του πορεία και το εξαιρετικό ερευνητικό του έργο, που αναδεικνύει άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας της Αχαΐας, μέσω των ιστορικών ενθέτων «Επιλογές», που παρουσιάζονται κάθε εβδομάδα από το 2014 έως και σήμερα, στο Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

 Z:\Tomeis\EA\09_louloudis_cv_fhoto\00_Photo_library\05_may\Βράβευση Ζάππειο\Stathopoulos_louloudis_rigopoulos.jpg
Z:\Tomeis\EA\09_louloudis_cv_fhoto\00_Photo_library\05_may\Hmerida_Kalavryta_22_05_2024\Hmerida_Kalavryta1.JPGZ:\Tomeis\EA\09_louloudis_cv_fhoto\00_Photo_library\05_may\Hmerida_Kalavryta_22_05_2024\Hmerida_Kalavryta_3.JPG
Z:\Tomeis\EA\09_louloudis_cv_fhoto\00_Photo_library\05_may\Hmerida_Kalavryta_22_05_2024\HmeridaKalavryta2.JPG

Οι εργασίες ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  Ανδρέα Φίλια και με την ομιλία του Θανάση Παπαδόπουλου, Δημάρχου Καλαβρύτων και Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας. Ο Θεόδωρος Λουλούδης, εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Αχαΐας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του την ανάγκη το Επιμελητήριο Αχαΐας να συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου, είτε με το να χρηματοδοτήσει τις απαραίτητες μελέτες, να μετέχει σε μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην περιοχή και να παίρνει πρωτοβουλίες προσέλκυσης επενδύσεων.