«Άνθρακας» η ληστεία σε βάρος 87χρονης στην Πάτρα

«Ανθρακας» αποδείχθηκε η ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης μέσα στο σπίτι της σε χωριό λίγο έξω από την Πάτρα, με τους δράστες υπό την απειλή μαχαιριού να την ακινητοποιούν και να αρπάζουν 3.510 ευρώ και το δίκαννο του γιου της.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας χειρίστηκαν την υπόθεση με ιδιαίτερη προσοχή. Για το περιστατικό ενημέρωσε την Αστυνομία ο ένας εκ των δυο γιων της 87χρονης, ο οποίος φέρεται να είπε πως δεν αντελήφθη το παραμικρό, παρά το γεγονός πως το σπίτι του βρίσκεται δίπλα σε εκείνο που διαμένει η μητέρα του μαζί με τον αδελφό του, στην Κρυσταλόβρυση.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε το θύμα, άγνωστοι φορώντας κουκούλες, νωρίς το πρωί της 4ης Αυγούστου, λίγα λεπτά αφού έφυγε το παιδί της για να πάει στα ζώα, εισέβαλαν στο σπίτι.

«ΚΕΝΑ»

Στο αρχικό στάδιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», οι αστυνομικοί διαπίστωσαν αρκετά «κενά» και «ασάφειες» στις περιγραφές προσώπων που κλήθηκαν να καταθέσουν, ενώ και οι γιοι της ηλικιωμένης δεν ήταν σε θέση να παράσχουν πληροφορίες στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, καθώς δήλωναν άγνοια για το συμβάν.

Επιπλέον, το γεγονός πως τόσο από την αυτοψία στον χώρο, όσο και από την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού δεν προέκυψαν στοιχεία που να πιστοποιούν την παρουσία ή ύποπτες κινήσεις αγνώστων στην περιοχή την ημέρα της ληστείας, ήταν αρκετά για να αντιληφθούν οι αστυνομικοί πως η υπόθεση «έμπαζε» . Σύμφωνα με πηγές, δεν αποκλείεται πίσω από τη «ληστεία» να εμπλέκονται πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της 87χρονης, που στην προσπάθεια τους να καλύψουν την «αρπαγή» χρημάτων, δεν δίστασαν να σκηνοθετήσουν το περιστατικό υποδεικνύοντας παράλληλα στην ηλικιωμένη τι θα πει στις Αρχές.