Πάτρα: ΄'Εφθασε η χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών στα σχολεία

Από την Αντιδημαρχία Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης, έγινε γνωστό, ότι κατατέθηκαν από χθες 1η Νοεμβρίου, στους νέους λογαριασμούς των νέων Σχολικών Κοινοτήτων, οι επιχορηγήσεις που αφορούν στη λειτουργία των δύο πλέον, νέων Σχολικών Επιτροπών. Για τη μεν Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης, κατατέθηκε η τρίτη δόση της τακτικής επιχορήγησης, που αφορά λειτουργικά έξοδα, καθώς επίσης στην κάλυψη πληρωμής των σχολικών τροχονόμων και των επί συμβάσει καθαριστριών.

Για τη δε Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης, κατατέθηκαν μόνο τα χρήματα για την πληρωμή των επί συμβάσει καθαριστριών. Αναμένεται ωστόσο, εντός της εβδομάδας, να πιστωθεί στο συγκεκριμένο λογαριασμό, η τακτική επιχορήγηση της τρίτης δόσης.

Η καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων στη συγκεκριμένη Σχολική Επιτροπή, οφείλεται στην αδυναμία των Σχολικών Κοινοτήτων, να μεταβούν έγκαιρα, από το παλαιό στο νέο καθεστώς, κυρίως λόγω των πρόσφατων καταλήψεων.

Κοινή διαπίστωση των μελών των Σχολικών Επιτροπών και του προέδρου τους, Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ανδρέα Φίλια, είναι ότι η όλη κατάσταση, αποτελεί επιβεβαίωση του μεγέθους του προβλήματος, που έχει προκληθεί από την δύσκολη γενικότερα οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Για το λόγο αυτό, απαιτούνται συγκεκριμένα βήματα και χειρισμοί, προκειμένου να διασφαλιστεί η καθαριότητα, η πληρωμή των εργαζομένων, η γραφική ύλη, αλλά και η θέρμανση.

Θα πρέπει να τονιστεί ωστόσο, ότι η υποχρηματοδότηση των Σχολικών Κοινοτήτων συνεχίζεται και ό,τι έχει γίνει ως τώρα προς την κατεύθυνση της χρηματοδότησης, κινείται λόγω των ενεργειών που έγιναν από την Αντιδημαρχία Παιδείας, προκειμένου τα χρήματα  που έμειναν στα ταμεία των πρώην Σχολικών Επιτροπών, να αναδιανεμηθούν στις νέες Σχολικές Επιτροπές.

Ο Δήμος της Πάτρας δε, είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας, αν όχι ο πρώτος, που προχώρησε στην εφαρμογή των νέων διαδικασιών, με απώτερο στόχο την έγκαιρη χρηματοδότηση των δύο νέων Σχολικών Επιτροπών.
Σημειώνεται ότι όλη αυτή η διαδικασία, είναι σε γνώση της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής, δεδομένου ότι έχει αναρτηθεί στη Δι@ύγεια.

Τέλος, ο κ. Φίλιας, στις 10 το πρωί του Σαββάτου, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, θα έχει συνάντηση εργασίας με τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να τους ενημερώσει, για τον νέο τρόπο διαχείρισης οικονομικών και για τις τυπικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης