Χωρίς λάδι η περιοχή λόγω καιρού και δάκου

Στο περιφερειακό συμβούλιο μεταφέρθηκαν χθες τα μεγάλα προβλήματα που έχουν ανακύψει φέτος στην ελαιοπαραγωγή και στον Νομό Αχαΐας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Μητρόπουλου ο οποίος επεσήμανε ότι η μείωση της παραγωγής είναι γεγονός που οφείλεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες αλλά και λόγω του παθογόνου μύκητα γλοιοσπόριου και των αυξημένων δακοπροσβολών.

«Οσον αφορά στο γλοιοσπόριο η ασθένεια έχει εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή», ανέφερε στην εισήγησή του ο κ. Μητρόπουλος. Και πρόσθεσε: «Από την άλλη πλευρά οι πληθυσμοί του δάκου της ελιάς ήταν υψηλοί, γεγονός που επισημάνθηκε έγκαιρα με ενημέρωση στους παραγωγούς να κάνουν επαναληπτικούς ψεκασμούς».

>Την ανάγκη στήριξης των ελαιοπαραγωγών της Αχαΐας υπογραμμίζει με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, ζητώντας την ακριβή εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών και την άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών, «ώστε να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να καλλιεργούν».