Φωτιές μέσα στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Η αντιπυρική περίοδος για τη Δυτική Ελλάδα δεν ξεκίνησε καλά, υπό την έννοια ότι μέσα στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Αχαΐα. Στην περίπτωση του νησιού του Ιονίου η φωτιά ήταν μεγάλη και δύσκολη, λόγω των συνθηκών και κινητοποιήθηκαν δυνάμεις και από την Πάτρα, την Αχαΐα και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Η πυρκαγιά έχει κάψει περίπου 300 στρέμματα δασικής έκτασης. Σήμερα στο σημείο παραμένουν 25 άτομα με 8 οχήματα και η φωτιά έχει ελεγχθεί.

Όπως επισημαίνει o Διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων Ευθύμιος Γεωργακόπουλος οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών όπως και το γεγονός ότι είχε δημιουργηθεί φυλλοτάπητας, όπου απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για κατάσβεση οποιασδήποτε σπίθας.

Ως προς την αιτία που προκάλεσε τη φωτιά η πυροσβεστική έχει ξεκινήσει την προανακριτική διαδικασία ΄καθώς όπως επισημαίνει και ο κ. Γεωργακόπουλος η φωτιά δεν προκλήθηκε μόνη της.

Η προετοιμασία της πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας έχει ξεκινήσει και μένει Δήμοι και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς να ολοκληρώσουν παρεμβάσεις και διαδικασίες που αφορούν στη διάνοιξη αγροτικών δρόμων, στον καθαρισμό ανεξέλεγκτων χωματερών, οικοπέδων κλπ.

Επίσης φωτιά προκλήθηκε την Κυριακή στην Πούντα - Καλαβρύτων, κοντά στο Άνω Διακοπτό. Οι άνεμοι που έπνεαν το απόγευμα προσκαλούσαν δυσκολία στο έργο της κατάσβεσης. 25 άνδρες μς 10 οχήματα έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να μην επεκταθεί περαιτέρω η πυρκαγιά, η οποία έκαψε 20 στρέμματα. 15 δασικής και 5 γεωργικής έκτασης. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο χθες το απόγευμα.