Τέλος ο Λαγανάς για την Tui, πιέσεις σε Τζόνσον να μπει η Ελλάδα σε ταξιδιωτική καραντίνα

Η TUI δεν θα πετάει από δω και στο εξής στον Λαγανά της Ζακύνθου, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι πιέσεις στον Μπόρις Τζόνσον ώστε να μπει και η Ελλάδα στην λίστα των χωρών που είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού από την Βρετανία.

Οι 190 επιβάτες της πτήσης της Tui από την Ζάκυνθο προσγειώθηκαν στο Κάρντιφ το βράδυ της Τρίτης και τους ζητήθηκε να αυτοαπομονωθούν για 14 ημέρες, ενώ θα υποβληθούν σε δυο τεστ ο καθένας, το πρώτο σε 48 ώρες και το δεύτερο 8 ημέρες μετά την επιστροφή τους.

Ο Andrew Flintham, εκ μέρους της Tui UK and Ireland, δήλωσε: «Ο Λαγανάς είναι ένα δημοφιλές θέρετρο για τους νέους που παραδοσιακά κάνουν διακοπές σε μεγάλες ομάδες. Η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων μας και των πελατών μας είναι η προτεραιότητά μας και τα πρόσφατα κρούσματα έδειξαν ότι κάποιοι πελάτες δεν ακολουθούν πιστά τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Έτσι, πρέπει εμείς να κάνουμε αυτά που πρέπει να τους προστατεύσουμε αλλά να προστατεύσουμε και τους γύρω τους και έτσι δεν ταξιδεύουμε πλέον προς αυτόν τον προορισμό».

Τα δρομολόγια σε άλλους προορισμούς της Ζακύνθου θα συνεχιστούν κανονικά. Ο Gregor Smith, επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας της Σκωτίας, ζήτησε να βγει η Ελλάδα από τις χώρες που εξαιρούνται από την ταξιδιωτική καραντίνα.

Στην πτήση της 25ης Αυγούστου από την Ζάκυνθο στο Κάρντιφ, υπήρχαν 7 κρούσματα. Έτσι, μπήκαν σε υποχρεωτική καραντίνα και οι 193 επιβάτες. Ένας από τους ταξιδιώτες ανέφερε ότι η πτήση ήταν γεμάτη με εγωιστές covidiots, με τους επιβάτες να μην φορούν μάσκες και να γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τα μέτρα.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της Ουαλίας, συνολικά περίπου 30 κρούσματα συνδέονται με διακοπές στην Ζάκυνθο και περιμένουν ότι θα αυξηθούν.