Σύσκεψη Εργασίας για την Κυκλοφοριακή Αγωγή από τον Δήμαρχο Ζαχάρως

Σύσκεψη Εργασίας για την Κυκλοφοριακή Αγωγή από τον Δήμαρχο Ζαχάρως, Κωνσταντίνο Μητρόπουλο. Στόχος η δημιουργία Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους μαθητές των Δημοτικών  Σχολείων από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας και Δημοτικό Σύμβουλο, Αριστείδη Λαλιώτη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν:   

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γεώργιος Τριγάζης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας και Δημοτικός Σύμβουλος, Αριστείδης Λαλιώτης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως, Κυριακή – Μαρία Καραγγελή, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Φιγαλείας, Χαρίκλεια Παπανδρέου, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κακοβάτου, Ιωάννης Καδόγλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως, Κωστούλα Χριστοδουλοπούλου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Φιγαλείας, Έφη Γεωργακοπούλου. Από την Διεύθυνση Τροχαίας Ηλείας παρέστησαν η Αστυνόμος Α' Μαρία Παναγοπούλου, και ο Ανθυπαστυνόμος Φώτιος Δρακόπουλος.

Το ως άνω εκπαιδευτικό υλικό είναι παιδαγωγικά κατάλληλο και προσαρμοσμένο ανάλογα με την ηλικία των μαθητών και των μαθητριών. Ως προς το περιεχόμενο αναφέρεται σε μια σειρά ζητημάτων που συνδέονται με την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια, με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων, μέσα από τη διαμόρφωση δεξιοτήτων για ασφαλείς μετακινήσεις πεζών, με ποδήλατο και με οχήματα.

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ανέφερε:
«Την 1η Ιανουαρίου αναλάβαμε, με εντολή των πολιτών, τη διοίκηση του Δήμου, όχι για να κάνουμε μια τυπική διαχείριση αλλά για να συνδέσουμε την παρουσία μας με μεγάλες τομές και αλλαγές, και ταυτόχρονα με μικρές και αυτονόητες κινήσεις.
Μία από αυτές τις μικρές και αυτονόητες κινήσεις αρχίζει σήμερα.
Σήμερα ξεκινάμε την προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία του Δήμου μας.
Μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία που όλοι μας θέλουμε να έχει διαδραστική λειτουργία και να αγκαλιαστεί από τα παιδιά. Θέλουμε να γίνει σε όλους συνείδηση η ασφάλεια του μαθητή στο δρόμο προς το σχολείο αλλά και από το σχολείο προς το σπίτι του.
Στη χώρα μας, θρηνούμε άδικα ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο.
Συνάνθρωποί μας βιώνουν οικογενειακές τραγωδίες, άδικα και αναίτια.
Σήμερα, μέσα από αυτή τη συνεργασία, κάνουμε, όπως είπα, ένα μικρό αλλά αυτονόητο βήμα.
Ο Δήμος στηρίζει αυτή την προσπάθεια αλλά δεν μένει μόνο σε αυτή.
Ο Δήμος Ζαχάρως πρέπει να αποκτήσει ένα σύγχρονο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Ήδη οι συνεργάτες μου μελετούν όλες τις περιπτώσεις ελεύθερων χώρων που υπάρχουν για να προχωρήσει η σχετική μελέτη, να εγγράψουμε το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα και να το υλοποιήσουμε.
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα αποτελεί χώρο εκπαίδευσης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας για τους μαθητές όλων των βαθμίδων.
Πέρα από τον ρόλο του στην εκπαίδευση για ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, θα αποτελεί και χώρο εκδηλώσεων.
Θέλω να ευχαριστήσω τους Διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και τη Διεύθυνση Τροχαίας Ηλείας που ανταποκρίθηκαν σήμερα σε αυτή την πρόσκληση.
Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά.»