Συνέδριο: Αποϊδρυματοποίηση και ανθρώπινα δικαιώματα

Μεγάλη ήταν η  συμμετοχή στο διήμερο συνέδριο «Πρακτικές Αποϊδρυματοποίησης – Ανάπτυξη Πολιτικών Κοινωνικής Φροντίδας» που διοργάνωσε το κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Πάτρας – Περιφέρεια ΔυτικήςΕλλάδας» υπό την αιγίδα της Ε.Σ.ΑμεΑ, στον πολυχώρο «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα.

Συντονιστής της έναρξης των εργασιών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Μεταξύ των ζητημάτων που αναπτύχθηκαν στις θεματικές ενότητες του διήμερου συνεδρίου ήταν η αποϊδρυματοποίηση και η διεθνής σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η διαβίωση στην κοινότητα ως ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των διαρθρωτικών ταμείων στην Αποϊδρυματοποίησηκαι η πορεία της Αποϊδρυματοποίησης στην Δυτική Ελλάδα.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση ευρωπαϊκών και εθνικών πρακτικών αποϊδρυματοποίησης, όπως επίσης και μεθόδων ανάπτυξης πολιτικών κοινωνικής φροντίδας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου.