Στους δρόμους και ο εργατικός κόσμος του Αγρινίου

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα και το Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενόψει της νέας λαίλαπας σκληρών μέτρων. Δημόσιος και Ιδιωτικός Τομέας προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση με πολλούς κλάδους να προετοιμάζουν κλιμάκωση.

Στο Αγρίνιο για μια ακόμα φορά πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες. Του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημοκρατίας και της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ειρήνης την ίδια ώρα.

Στην πλατεία Δημοκρατίας κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μ. Κατσιγιάννης , αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, ο οποίος χαρακτηρισε την πολιτική της τρόικας στοχευμένη, σε ολόκληρη την Ευρώπη ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην Χρυσή Αυγή και στον ρόλο των ΜΜΕ.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο ο Βασίλης Νικάκης μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ο οποίος επεσήμανε τα προβλήματα του κλάδου των μικρών εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων που μαστίζονται όπως από της πολιτικές της τρόικας.

Παράλληλα, στην πλατεία Ειρήνης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης που είχε προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή δασκάλων, καθηγητών, εργαζομένων στους ΟΤΑ, και πολλών ακόμη φορέων της περιοχής. Στην συγκέντρωση διαβάστηκε ανακοίνωση συμπαράστασης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου που δήλωσε συμμετοχή στη σημερινή απεργία. Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από την κ. Χριστίνα Βούλγαρη μέλος της ΑΔΕΔΥ και κ. Μαρία Σωτηροπούλου εκπρόσωπο τη Ομοσπονδίας Επαγγελματιών -Βιοτεχνών του νομού.

Στην συγκέντρωση της πλατείας Ειρήνης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος και ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός.

Τέλος πραγματοποιήθηκαν πορειές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η πρώτη πορεία που ξεκινήσε ήταν αυτή της ΑΔΕΔΥ-ΕΔΕΔΥ από την πλατεία Ειρήνης, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε και η πορεία του ΠΑΜΕ.