Στην αντεπίθεση ο Εμίρης του Κατάρ: Ξεκινά το project των 2,5 δισ. στη Ζάκυνθο
Σε θέση αντεπίθεσης βρίσκεται η βασιλική οικογένεια του Κατάρ που προχωρά με μικρούς αλλά σταθερούς βηματισμούς στην υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων, παρόλο που πριν από μερικούς μήνες υπήρχε η σκέψη να εγκαταλειφθεί η οποιαδήποτε επενδυτική σχέση με την Ελλάδα, κυρίως λόγω της γραφειοκρατίας και του ανελέητου κυνηγητού από Δασαρχεία, Εφορίες, Πολεοδομίες και Εκκλησία!
Οι επικεφαλής της εταιρείας Al Ryyan Greece μητρικής των PIMANA και PIMARA στις οποίες ανήκει η επένδυση της Ζακύνθου και του νησιού Οξυά αντίστοιχα, έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν αφού έγινε ένα πρώτο βήμα για την υλοποίηση του μεγάλου επενδυτικού project στη Ζάκυνθο ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μιας και το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου απέρριψε το αίτημα της Εκκλησίας και των τοπικών αρχών να ακυρωθεί το συμβόλαιο βάσει του οποίου οι Καταριανοί είχαν αγοράσει έκταση 15.000 στρεμμάτων πάνω από τη μαγευτική παραλία του Ναυαγίου.
Αυτό είναι και το πρώτο βήμα αφού σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους των Καταριανών εκκρεμεί ακόμη η απόφαση για τα 3000 στρέμματα, που διεκδικεί η Μητροπόλη αλλά και η έκταση στην οποία βρίσκεται ο παλιός ναός του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών. «Ήδη έχει διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη και με αυτό θα βγει και η οριστική απόφαση επ’αυτού, το οποίο τελειώνει και την αντιδικία με την Μονή. Έτσι μόλις παραδοθεί η έκθεση πραγματογνωμόνων θα βγει και η απόφαση», είπαν άνθρωποι της εταιρείας.
Έτσι με την απόφαση 20/2018 του Πρωτοδικείου Ζακύνθου, το δικαστήριο δεν ακυρώνει το συμβόλαιο για την πώληση 15.000 στρεμμάτων στη βορειοδυτική άκρη του νησιού από τον κ. Γεώργιο Χάρο στην εταιρεία PIMANA του πρώην Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, αλλά επιφυλάσσεται ως προς τη νομή 3000 στρεμμάτων της Εκκλησίας και για τον περιβάλλοντα χώρο των ερειπίων του παλιού ναού του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών.
Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή έρχεται, σχεδόν, τρία χρόνια μετά την επιστολή που είχε στείλει στον πρωθυπουργό η κρατική επενδυτική εταιρεία Al Rayyan. Συγκεκριμένα η επιστολή είχε σταλεί στο πρωθυπουργικό γραφείο στις 20 Οκτωβρίου 2015 και εξέφραζε την ανησυχία που υπάρχει σχετικά με τις επενδύσεις του πρώην Εμίρη του Κατάρ στην Ελλάδα.
Να υπενθυμίσουμε πως η επένδυση της Ζακύνθου έχει «κολλήσει» εξαιτίας σφοδρών αντιδράσεων της Μητρόπολης του νησιού και κατοίκων της που δεν θεωρούσαν νόμιμη την αγοραπωλησία των 15.000 στρεμμάτων