Στα "όπλα" το Αίγιο για το τμήμα Φυσικοθεραπείας

Συλλαλητήριο και αποκλεισμό της Νέας και της Παλιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του κόμβου Μεγανίτη στο Αίγιο πραγματοποίησαν φορείς της περιοχής. Ο Δήμος Αιγιάλειας και περίπου 30 σωματεία και σύλλογοι βγήκαν στους δρόμους όπως είχαν προαναγγείλει για να παραμείνει η έδρα του πανεπιστημιακού παραρτήματος του τμήματος φυσικοθεραπείας στο Αίγιο. Οι δρόμοι ανοιξαν πριν λίγο.

Στη σημερινή κινητοποίηση, υπέρ της παραμονής του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, συμμετείχαν, μαζικά, επιστημονικοί, παραγωγικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της πόλης, με μοναδικό αίτημα ν’ ακυρώσουν τα σχέδια του Πανεπιστημίου Πατρών και του υπουργείου Παιδείας που θέλουν το κλείσιμο του τμήματος στην έδρα της Αιγιάλειας και τη μεταφορά του στην έδρα του πανεπιστημιακού ιδρύματος στο Ρίο.

Επίσης στις 12.30 έκλεισαν καταστήματα στο Αίγιο στο πλαίσιο της κινητοποίησης. Στην περιοχή ετοιμάζονται δυο ακόμη συλλαλητήρια. Ένα για την ενίσχυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων Αιγίου κι ένα για το σταφιδικό ζήτημα. Δείτε τι δηλώνει ο πρύτανης για την κινητοποίηση στο Αίγιο.

 Στους δρόμους σήμερα το Αίγιο για το τμήμα Φυσικοθεραπείας - Κλείνουν την εθνική οδό

 Παρόντες στο συλλατήριο ήταν φυσικά ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αιγιαλείας κ Ιερώνυμος αλλά και ο Αμβρόσιος, Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας καθως και οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος κ.α.

 ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πηγή