Σπουδαίοι ναυταθλητικοί αγώνες στον Πατραϊκό με διοργανωτή τον "Ιάσωνα"

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων «European Youth Championship & Trophy», για την κατηγορία των Laser 4,7. Πρόκειται για μία διοργάνωση που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 14 Απριλίου με διοργανωτή όμιλο τον Αθλητικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου Πάτρας «Ιάσων».

Ο ιστιοπλοϊκός κόσμος της Πάτρας φιλοδοξεί με αυτό τον αγώνα να μπει η περιοχή στον παγκόσμιο ιστιοπλοϊκό χάρτη, καθώς η διοργάνωση θα είναι όπεν και θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 350 ιστιοπλόοι από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Από την άλλη πλευρά τα πρωταθλήματα θα βοηθήσουν για τη διάδοση και την ανάπτυξη της κατηγορίας των Λέιζερ στη χώρα μας.

«Η Ελληνική Κλάση των Λέιζερ δημιουργήθηκε με στόχο να κρατήσει το ενδιαφέρον των παιδιών και να μείνουν στην κατηγορία. Έτσι κοιτάξαμε να φέρουμε στη χώρα διοργανώσεις, ώστε οι ιστιοπλόοι μας να έχουν κίνητρο να παραμείνουν στα Λέιζερ, μία κατηγορία η οποία στην πατρίδα μας, μετά τα Όπτιμιστ, είναι η πιο διαδεδομένη. Το ευρωπαϊκό της Πάτρας αποτελεί την πρώτη διοργάνωση Λέιζερ που ήρθε στη Ελλάδα ύστερα από 30 χρόνια. Οι νεαροί ιστιοπλόοι μας θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη χώρα τους, χωρίς πολλά έξοδα μετακινήσεων.

Ιδιαίτερα οι αθλητές που προέρχονται από την Περιφέρεια θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μία διοργάνωση με μεγάλο ανταγωνισμό και να αποκτήσουν εμπειρίες τις οποίες μετά θα μεταφέρουν στις περιφέρειες και τους ομίλους τους, οπότε το κέρδος θα είναι μεγάλο από όλες τις πλευρές. Το 2019 θα διεξαχθεί στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Λέιζερ Ράντιαλ και το 2020 το Λέιζερ Στάνταρ, στην Καλαμάτα.

Μέσα από αυτές τις διοργανώσεις θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον των αθλητών για να παραμείνουν στον χώρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης Λέιζερ, Βαγγέλης Παύλου.

Αυτές τις ημέρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδος διεξήχθησαν περιφερειακά πρωταθλήματα προκειμένου να αναδειχθούν οι ιστιοπλόοι που θα πάρουν μέρος στον αγώνα επιλογής για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας.

Η συμμετοχή των νεαρών αθλητών είναι μεγάλη διότι όλοι επιθυμούν να αγωνιστούν στην Πάτρα ως εκπρόσωποι της χώρας. Βέβαια, ο διοργανωτής όμιλος εξασφάλισε το δικαίωμα να πάρουν μέρος πολύ περισσότεροι αθλητές από όσους τυπικά δικαιούνται. Οι πρώτες αφίξεις ξένων αποστολών στην Πάτρα θα πραγματοποιηθούν τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας