Πύργος: Λουκέτο στο Διοικητήριο Ηλείας λόγω κορωνοϊού – Θετικός και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος

Στη δυσκολότερη ίσως καμπή από την αρχή της πανδημίας εισέρχεται ο Νομός Ηλείας από την ευρεία διασπορά του κορονοϊού.

Την περασμένη, μόλις, εβδομάδα ο νομός μέτρησε 1.871 νέες μολύνσεις. Υγειονομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι επιδημιολογικοί δείκτες μπορούν να επιδεινωθούν δεδομένου ότι το σύνολο των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών ανέρχεται περίπου στο 57%, ήτοι 83.898 (με δύο δόσεις).

Αιφνιδίως και λόγω των αυξημένων κρουσμάτων ανάμεσα σε εργαζόμενους το Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο βάζει λουκέτο σήμερα αλλά και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου με όλες τις υπηρεσίες του να παραμένουν κλειστές.

Η απόφαση για το κλείσιμο των υπηρεσιών αποφασίστηκε ύστερα από εισήγηση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλου και «μετά τον εντοπισμό αυξημένου αριθμού θετικών κρουσμάτων στον κορονοϊό, τα οποία έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από την ΠΕ Ηλείας.

Σημειώνεται δε ότι, όπως γνωστοποίησε χθες, ο κ. Γιαννόπουλος είναι θετικός στο κορονοϊό και σε κατ’ οίκον απομόνωση εκδηλώνοντας ήπια συμπτώματα.

Στο πενταώροφο κτίριο του διοικητηρίου, κατά το διάστημα που αυτό θα είναι κλειστό, θα διενεργηθεί απολύμανση σε όλες τις υπηρεσίες και τους κοινόχρηστους χώρους στο πλαίσιο εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, ο Δήμος Ηλιδας ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου ανήμερα των Θεοφανίων.

«Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων και η προστασία της δημόσιας υγείας, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα αποφυγής κάθε συνωστισμού και την ματαίωση της τελετής», δήλωσε ο δήμαρχος Ηλιδας, Γιάννης Λυμπέρης τασσόμενος υπέρ της απόφασης της Μητρόπολης Ηλείας.