Που στρέφονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, στην υπόθεση της εξαφάνισης του 30χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι καθώς οι έρευνες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές. Το Σάββατο οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου από το Μεσολόγγι που αγνοείται εδώ και οκτώ ημέρες, συνεχίστηκαν κάτω από το νερό.

Ειδικότερα, εκπαιδευμένοι δύτες βούτηξαν στη λιμνοθάλασσα, αλλά και σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι δυνάμεις διάσωσης προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη. Ιδιώτης δύτης, μετά από εντολή της οικογένειας σε συνεργασία με τις Αρχές, ερεύνησε την βαλτώδη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο καθώς όλες οι ενδείξεις οδηγούν τις Αρχές στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Σίγουρα παίζουν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες αλλά είναι τέτοια η περιοχή που πάλι θα ήταν δύσκολο. Είναι όλο βούρκος και θολώνει πολύ. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες», δήλωσε ο δύτης, Τσίκνιας Ιωάννης.

«Μίλησε» το τηλέφωνο του 50χρονου κρεοπώλη
Από το κινητό τηλέφωνο του 50χρονου κρεοπώλη έχουν ανακτηθεί δεδομένα τα οποία φανερώνουν πως ένα 24ωρο πριν την εξαφάνιση του Μπάμπη υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών με αφορμή τα χρήματα που είχε δανείζει ο 30χρονος στον βασικό ύποπτο της υπόθεσης.

Επιπλέον, από τα δεδομένα που ανακτήθηκαν προκύπτει πως μετά τη συνάντηση με τον 30χρονο ο κρεοπώλης επικοινώνησε με διάφορα άτομα προτού του πάρουν το κινητό του οι Αρχές.

Σημαντικό για την εξέλιξη της έρευνας θεωρείται ο εντοπισμός αυτών των ατόμων. Κατά συνέπεια, φαίνεται πως γνωρίζουν και άλλοι τι συνέβη στη συνάντηση του κρεοπώλη με τον 30χρονο. Τέλος, πολύ σημαντικό θεωρούνται τα ευρήματα από εφαρμογές και μέσα δικτύωσης.

Συνεχίζονται οι έρευνες
Από την οικογένεια του 30χρονου θεωρούν πλέον ως δεδομένο ότι ο Μπάμπης έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας με τον πατέρα του εξαφανισμένου να υποστηρίζει ότι υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν τι έχει συμβεί.

Οι έρευνες των Αρχών έχουν εστιάσει σε περιοχή κάτω από το αεροδρόμιο, όπου υπάρχει ένα πάρκο φωτοβολταϊκών όπου η κάμερα είχε εντοπίσει το αυτοκίνητο το 50χρονου. Οι Αρχές παίρνουν πολλές καταθέσεις για τη σχέση του 30χρονου με τον κρεοπώλη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου θα συνεχιστούν ενώ στο Μεσολόγγι παραμένει το κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών και των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η έκκληση της αδερφής του
Η αδερφή του 30χρονου απηύθυνε έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάποια πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του αδερφού της να επικοινωνήσει με τις Αρχές. «Αυτό που θα ήθελα να πω και κάνω έκκληση, όποιος γνωρίζει και φοβάται και δεν θέλει, έστω ανώνυμα σε κάποιον φίλο μας, συγγενή ή στην Ασφάλεια, ας πει το οτιδήποτε. Να μη φοβάται, γιατί αυτό που έτυχε σε εμάς μπορεί να τύχει στον οποιοδήποτε», δήλωσε.