Παρέμβαση για το δρόμο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι σε εκδήλωση στη Λίμνη Κρεμαστών

Παρέμβαση εκ μέρους του συντονιστικού για το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας Σωκράτη Κωστίκογλου σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας «EU Green Week» την οποία διοργάνωνε η ΑΜΚΕ “Επι-δρούμε” στη λίμνη Κρεμαστών.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού αναφέρει τα εξής:
"Ο κος Κωστίκογλου περιέγραψε τα οφέλη που έχει ο τόπος και οι δύο Περιφέρειες από την κατασκευή του Διευρωπαϊκού Άξονα Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία και εστίασε στο γεγονός ότι ο δρόμος αυτός παραμένει ίδιος εδώ και δεκαετίες χωρίς καμία βελτίωση ” όπως τον θυμόνταν από τα παιδικά του χρόνια που επισκεπτόνταν την περιοχή ο ίδιος όπως και χιλιάδες άλλοι αγρινιώτες οι οποίοι έχουν βιώματα από τον τόπο αυτό και θα ήθελαν ο δρόμος αυτός να υλοποιηθεί. Αναφέρθηκε επίσης στο κομμάτι από το 7ο έως το 28 χμ της σημερινής Εθνικής Οδού Αγρινίου-Καρπενησίου, υπενθυμίζοντας ότι παρόλο που έχουν γίνει οι περιβαλλοντικές & γεωλογικές μελέτες για το τμήμα αυτό και λείπει μόνο ο πίνακας απαλλοτριώσεων και διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες, το έργο δυστυχώς δεν έχει προωθηθει.

Προηγήθηκε σύντομη συνάντηση του συντονιστικού με την προσφάτως εκλεχθείσα βουλευτή Ευρυτανίας της ΝΔ κα Τζίνα Οικονόμου.

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν ο εκλεχθείς την 21η Μαίου βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Ζαμπάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Λάμπρος Δημητρογιάννης και οι Αντιπεριφερειάρχες Ευρυτανίας Κατερίνα Καλαντζή και Τασσιός Αριστείδης. Όλοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα των υποδομών και του συγκεκριμένου δρόμου προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη στη Λίμνη Κρεμαστών.

Όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, των περιφερειών και των δήμων στους σύντομους χαιρετισμούς τους ανέδειξαν την ανάγκη για κοινές συνέργειες μεταξύ των περιοχών μας για να μπορέσουμε επιτέλους να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

Είναι βέβαιο ότι όταν αυτό συμβεί θα προκύψει υπεραξία και θα παραχθεί πλούτος προς όφελος των τοπικών μας οικονομιών.

Βασική και αναγκαία προϋπόθεση για αυτό είναι η μελέτη και η κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου που θα κάνει πιο ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες της περιοχής."