Παπαδόπουλος για Οδοντωτό: «Είναι το παρελθόν και το μέλλον»

Μετά από περίπου 7 μήνες ακινησίας, λόγω της πανδημίας και των απανωτών λοκντάουν,  ξεκίνησαν από χθες το πρωί τα δρομολόγια του Οδοντωτού σιδηρόδρομου, με εκκίνηση το Διακοπτό και άφιξη του πρώτου τρένου στις 10 στο Σταθμό των Καλαβρύτων, όπου το περίμενε περιχαρής ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος με τον βοηθό του Τάκη Χριστοδούλου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού Γιάννη Καραπαναγιώτη.

Η επιστροφή, του πολλά υποσχόμενου τουριστικά για την περιοχή, τρένου έγινε με τρία μόνο δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθημερινά (9:05 π.µ., 11:30 π.µ. και 2:05 µ.µ.) και τρία από Καλάβρυτα (10:17 π.µ., 12:43 µ.µ. και 3:23 µ.µ.), ενώ τα σαββατοκύριακα θα προστίθενται ακόμα δύο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο περισσοτέρων αν όμως υπάρξει ζήτηση.

Ο κ. Παπαδόπουλος, εξ αφορμής της επανεκκίνησης του Οδοντωτού, μίλησε για ευημερία, πρόοδο και επαφή με τον έξω κόσμο, μαζί με το πολιτισμικό απόθεμα και την κοινωνική κινητικότητα στην ορεινή και απομακρυσμένη περιοχή, ως μέρος της τοπικής ταυτότητας και κομμάτι της ιστορίας και της ζωής της. «Είναι το παρελθόν και το μέλλον» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Επανέλαβε πως πρόκειται για μία μοναδική τουριστική εμπειρία που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη, αφού ο Οδοντωτός και τα Καλάβρυτα δεν θα είχαν τη φυσιογνωμία που έχουν σήμερα, επιμένοντας στην διαρκή ανάδειξη, αναβάθμιση και αξιοποίησή του, ακόμα και των παραδοσιακών συρμών που έχουν παροπλιστεί, αλλά και των παλιών μηχανών ως κομμάτι ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον μεγάλο στόχο επέκτασης του Οδοντωτού προς την Μονή Αγίας Λαύρας και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, ως αυτονόητη ανάγκη, θυμίζοντας την δέσμευση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για χρηματοδότηση.

«Η επέκταση θα χτίσει ένα ξεχωριστό τουριστικό περίπατο, μια ισχυρή εμπειρία, έναν συγκερασμό επαφής με την ιστορία, τη φύση και την αναψυχή, μοναδική στη χώρα, γρήγορα, εύκολα, με χαμηλό κόστος και μεγάλη ακρίβεια» υποστήριξε.

 Πηγή: "Π"