Πάτρα- Επτάνησα, κοινή ταχύτητα

Τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή του Ιονίου θα βρίσκονται, αύριο και μεθαύριο, στο επίκεντρο των εργασιών του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων που θα φιλοξενηθεί στο Αργοστόλι.

Κυβερνητικά στελέχη, διοικητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών θα καταθέσουν απόψεις και προτάσεις για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης, η γενική γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και η περιφερειακή τηλεόραση «IONIAN» με την υποστήριξη όλων των σημαντικών φορέων της οικονομίας, παραγωγής και ανάπτυξης. Με τη συμμετοχή και τη συνεργασία τοπικών και κρατικών φορέων, παραγόντων της κοινωνικής οικονομικής και περιφέρειας.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Το συνέδριο, που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος», ξεκινάει με όραμα την καθιέρωση του σε ένα σημαντικό θεσμό μέσω του οποίου φορείς, παράγοντες και επιχειρήσεις θέτουν τη δική τους αναπτυξιακή ατζέντα και συζητούν μεταξύ τους αλλά και με εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Ο τουρισμός, οι εξελίξεις στις μεταφορές, οι ενεργειακές προοπτικές, η επενδυτική κινητικότητα και οι εξελίξεις στις υποδομές διαμορφώνουν νέους όρους της περιφερειακής αντίληψης, δημιουργώντας συνθήκες όσμωσης μεταξύ δυτικού άξονα και Επτανήσων, και άρα συναντίληψη κοινού βηματισμού για τις δυνάμεις του δυτικού χώρου.

Η δομή και η ανάπτυξη του πλαισίου του συνεδρίου έχει ως στόχο την προσέγγιση και παρουσίαση των καίριων αυτών θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή.

Μέσα από τον γόνιμο διάλογο μεταξύ των αρμόδιων, θα προκύψουν κρίσιμα συμπεράσματα για το προφίλ και τις διεκδικήσεις της περιοχής στους τομείς της επιχειρηματικής ζωής του τόπου αλλά και εκπρόσωπων της κυβέρνησης, πολιτικών και εκπρόσωπων της αυτοδιοίκησης δεσμευόμαστε για τη διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού και πολυθεματικού συνεδρίου, το οποίο θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για περιοχή.

Οι θεματικοί άξονες είναι:

  • Αναπτυξιακές προοπτικές Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
  • Πολιτικές Ενέργειας στο Ιόνιο
  • Υποδομές - Επιχειρηματικότητα - Απασχόληση
  • Τουριστική Ανάπτυξη στα Ιόνια Νησιά
  • Μεταφορές - Συγκοινωνίες - Νησιωτικότητα.