Πάει για το 2027 η έναρξη του Πύργος - Τσακώνα

Οι μελέτες για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο ενώ οι διαδικασίες έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστούν επιπλέον 2-3 χρόνια.

Αυτό εκτίμησε ο πρόεδρος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας μιλώντας στο 11ο  Regional Growth Conference. Αν οι εκτιμήσεις του κ. Παπανικόλα επαληθευτούν το έργο δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από το 2027 ενώ ο ορίζοντας  αποπεράτωσης του εκτείνεται στην δεκαετία του… 2030. Και όλα αυτά για ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού η σύμβαση παραχώρησης του οποίου κυρώθηκε από τη Βουλή το 2007.

Για το τμήμα Πάτρα – Πύργος η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το Μάρτιο του 2022 ο κ. Παπανικόλας είπε ότι έχει ολοκληρωθεί το 11% των εργασιών. “Είμαστε στα χωματουργικά και όπως καταλαβαίνετε η πρόοδος του έργου εξαρτάται πάρα πολύ από τον καιρό, ειδικά τους χειμερινούς μήνες” δήλωσε ο κ. Παπανικόλας.

Για το τμήμα Αλφείος – Αρχαία Ολυμπία μήκους 12 χιλιομέτρων ο κ. Παπανικόλας είπε ότι μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα όταν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου από το υπουργείο Υποδομών.