Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κατηγορείται για χειροδικία σε βάρος του Προέδρου εργαζομένων

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο Μεσολόγγι μετά το επεισόδιο μεταξύ του δημάρχου Μεσολογγίου και του προέδρου των εργαζομένων στον δήμο.

Όπως καταγγέλθηκε, το επεισόδιο έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, με τον συνδικαλιστή και πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων Βασίλη  Μπραμπετάκη.

Ο τελευταίος βρέθηκε για προσωπική υπόθεση στο δημαρχείο, όμως οι τόνοι ανέβηκαν με τον δήμαρχο να θίγει τη στάση του Σωματείου. Ο κ. Μπαρμπετάκης ανέφερε ότι ο δήμαρχος χειροδίκησε, κάτι που η Δημοτική Αρχή διαψεύδει.

Δημοτική αρχή Μεσολογγίου: «Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση, αλλά όχι χειροδικία από τον Κώστα Λύρο»

Μετά τα δημοσιεύματα για την «δήθεν», όπως περιγράφεται, χειροδικία του δημάρχου προς τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Βασίλη Μπαρμπετάκη, ο δήμος έκανε λόγο για έντονη αντιπαράθεση η οποία όμως επ’ ουδενί δεν οδήγησε σε άσκηση βίας και χειροδικία εκ μέρους του Δημάρχου.

Η πλευρά του δήμου περιγράφει το περιστατικό τονίζοντας ότι ο κ. Μπαρμπετάκης βρέθηκε στο γραφείο του κ. δημάρχου το μεσημέρι της Δευτέρας με σκοπό να συζητηθεί αίτημά του για διδασκαλία στα ΙΕΚ πέραν των καθηκόντων του.

Ο δήμαρχος αντέδρασε λέγοντας ότι είναι δημοτικός υπάλληλος, προϊστάμενος του Δήμου και θα ήταν πιο δίκαιο μια τέτοια αμοιβή να δίνεται σε ανέργους συμπολίτες μας.

Ακόμη, η δημοτική αρχή σημειώνει ότι «τα όσα γράφονται είναι εκ του πονηρού και έχουν σκοπό να πυροδοτήσουν και άλλο μια τεταμένη κατάσταση στον δήμο που είχε αφετηρία την περίεργη φωτιά στον ΧΥΤΑ περίπου δύο μήνες πριν».

Μηνύσεις

Τελικά, χθες, Τρίτη, κατατέθηκε μήνυση κατά του δημάρχου Κ. Λύρου από τον πρόεδρο και τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στον δήμο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Μεσολογγίου, Βασίλης Μπαρμπετάκης, κατέθεσε μήνυση για εξύβριση και πρόκληση σωματικής βλάβης εις βάρος του από τον δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά για εξύβριση και δυσφήμιση των μελών του Σωματείου από τον δήμαρχο Μεσολογγίου.