Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος επιστρέφει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ηλεία - Την Πέμπτη εκδήλωση στο "Αμαλιάς"

Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος επιστρέφει στη ΝΔ και θα είναι υποψήφιος στον νομό Ηλείας, ενώ πρόσφατα έχει συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

«Επιθυμώ να κάνω αυτό που έκανα πάντα, να συμμετέχω στον εκσυγχρονισμό της χώρας», αναφέρει ο κ. Κοντογιαννόπουλος που την Πέμπτη στο ξενοδοχείο Αμαλιάς" (ώρα 6 μ.μ.), θα αναγγείλει την συμετοχή του στις εκλογές. Ο κ. Κοντογαιννόπουλος με σειρά άρθρων του έχει υποστηρίξει θερμά την πολιτική Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ κατακεραυνώνει τον επικίνδυνο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα προσωπικά.

Επιστρέφει στη ΝΔ και τάσσεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολλά χρόνια μετά την διαγραφή του από το κόμμα. Η διαγραφή του είχε γίνει το 1998, όταν πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πριν συμπληρώσει 12 μήνες στην προεδρία, λόγω έντονης εσωκομματικής αμφισβήτησης, διέγραψε έξι στελέχη και έθεσε όχι εκτός αλλά «υπεράνω κόμματος» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με αφορμή νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ της τότε κυβέρνησης Σημίτη.

Στις 3 Φεβρουαρίου 1998 παραπέμπονται στο Πειθαρχικό και διαγράφονται οι Γ. Σουφλιάς, Στ. Μάνος, Β. Κοντογιαννόπουλος και, για ένα έτος, οι Α. Παπαληγούρας, Π. Τατούλης και Ν. Κάκκαλος. Το αιτιολογικό ήταν ότι δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή κατά την ψήφιση της επίμαχης διάταξης για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος στις ΔΕΚΟ.