Νεκτάριος Φαρμάκης στην ΕΡΤ: Δίνουμε μάχη για τον τουρισμό, δεν είναι όμως εύκολο - Μεγάλες οι προοπτικές στην Δ. Ελλάδα

Με την επισήμανση ότι ο τουρισμός ειναι μόνο 1,7% του ΑΕΠ στην Δυτικη Ελλάδα ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης έδωσε μια ουσιαστική σε περιεχόμενο τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ, στον Τάκη Σαράντη και την Μαρία Μαγκλάρα.

Όπως είπε η Δυτική Ελλάδα επί δεκαετίες ήταν ένα πέρασμα προς άλλες περιοχες δεν έγινε ποτέ τουριστικός προορισμός αλλά αυτό την αδικεί κατάφωρα. 

"Δεν είναι μόνο η Αρχαία Ολυμπία. Υπάρχουν σπουδαία πλεονεκτήματα και στους τρεις νομούς αλλά δεν είναι εύκολο να ανατραπεί αυτή η κατάσταση" παραδέχθηκε. 

Του ζητήθηκε να πει ποιά ειναι τα τρία εργα (ένα σε κάθε νομο) που θέλει να δει να προχωρούν και είπε:

- Στην Ηλεία είναι ο δρόμος Πατρών - Πύργου. Εκεί θρηνούσαμε καθε εβδομάδα νεκρούς, τώρα με τα μέτρα ελεγχόμενης κυκλοφορίας όχι.

- Στην Αιτωλοακαρνανία να γίνει η σύνδεση της Ιονίας Οδού μεε το Αγρίνιο, την μγαλύτερη πόλη του νομού που είναι αποκομμένη με 18 χιλιόμετρα κακού επαρχιακού δρόμου.

- Στην Αχαία να αξιοποιηθεί το κτήριο Λαδόπουλου που αγοράστηκε το 1997 και είναι ακόμη ερείπιο.

Η πρώτη ερώτηση των δημοσιογράφων αφορούσε την ανεργία όπου η Δυτική Ελλάδα έχει την χειρότερη επίδοση. "Το 2019 ήμασταν στο 22%, σήμερα στο 9%" απάντησε ο κ. Φαρμάκης λέγοντας ότι "εδώ χρειάζονται συνεργειες δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις". 

"Για την αγροτική ανάπτυξη ειχαμε 300 εκατομμύρια που ωφέλησαν 7.000 επιχειρήσεις και 5.000 ανθρώπους", είπε. Εδώ εργάζονται πολλοι στον πρωτογενή τομέα".

- Τι γίνεται με την σταφίδα; 

- Πανδημία και καιρικά φαινόμενα έπληξαν το προϊόν, όμως εμείς το προβάλλαμε σε πολλές διεθνείς εκθέσεις. Προβάλλαμε κρασιά, ελιά, ψάρι και πολλά άλλα. Ένα θέμα είναι ότι ενω εξαγονται δεν τα χρησιμοποιούν μονάδες της περιοχής μας, αγοράζουν ανταγωνιστικά προίόντα άλλων περιοχών