Ναι στη Γεωργική Σχολή Οίνου στην Αιγιάλεια Συνάντηση ουσίας Μπούρα και Τριανταφυλλόπουλου

Ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα διασφάλισης της προοπτικής συνέργειας του Δήμου Αιγιαλείας με τους φορείς που συνυπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας για την σύνδεση της τοπικής αγροτικής οικονομίας με την εκπαιδευτική διαδικασία, έγινε το πρωί της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου 2022 σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών μεταξύ του πρύτανη κ. Χρήστου Μπούρα και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ΄. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, με τη συμμετοχή ανώτατων υπηρεσιακών στελεχών του Πανεπιστημίου.

Στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων του Πανεπιστήμιου και του Δήμου, οριοθετήθηκαν οι κοινοί στόχοι για το εγχείρημα που βρίσκεται σε προπαρασκευαστικό στάδιο και αναλύθηκαν τα επόμενα βήματα ώστε να διασφαλιστεί η προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας γεωργικής σχολής Οίνου και Αμπέλου στην Αιγιάλεια καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου στην Αιγιάλεια.

Ο Δήμος Αιγιάλειας όπως εκφράζεται μέσα από τους θεσμικούς του εκπροσώπους και ειδικότερα τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προάγει την αγαστή συνεργασία σε μια προοπτική ενίσχυσης του ρόλου του Πανεπιστημίου στην Αιγιάλεια. «Στη κατεύθυνση αυτή θα συνεισφέρουμε τις απαραίτητες υποδομές που θα απαιτηθούν για τη λειτουργία του προγράμματος που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της αγροτικής οικονομίας» ανέφερε ο κ΄.Τριανταφυλλόπουλος μεταφέροντας υπεύθυνα, δίχως παρερμηνείες και διαστρεβλώσεις όπως έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν από τρίτους, τις θέσεις του Δήμου Αιγιαλείας προς τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου.

«Για το Δήμο Αιγιαλείας η προοπτική συνέργειας για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας αποτελεί ένα εντελώς ξεχωριστό κεφάλαιο από το μείζον ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας της Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο και με ικανοποίηση ακούμε τον κ΄.πρύτανη να τα διαχωρίζει εντελώς και ο ίδιος» τόνισε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επαναλαμβάνοντας την ανυποχώρητη θέση του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για την παραμονή της έδρας της Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

*Στη συνάντηση με τον κ. Μπούρα συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Φοιτητικής Μέριμνας Χαράλαμπος Ροδόπουλος και οι Νομικοί Σύμβουλοι του Πανεπιστημίου Διονύσιος Κατριμπουζας και Δημήτριος Γκανιάτσος.