Μπήκαν, έκλεψαν και έφυγαν σαν κύριοι

Οι δράστες μπήκαν σαν κύριοι στο υποκατάστημα και ενσακιστήριο της εταιρίας Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ στο Πράσινο, λίγο πιο έξω από τον Πύργο και το ρήμαξαν. Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση διάρρηξης μέσα σε λίγους μήνες, μόνο που τώρα η λεία των δραστών ήταν μεγάλη όπως και οι φθορές που προκάλεσαν.

Ότι μπορούσαν να πάρουν μέσα στη νύχτα το πήραν, οι διαρρήκτες που εισέβαλαν παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα της περίφραξης του χώρου που βρίσκεται η μονάδα λιπασμάτων και πέρασαν σπάζοντας το λουκέτο στον κύριο χώρο με τα μηχανήματα και το εξοπλισμό. Οι δράστες έκλεψαν πετρέλαιο από μια πλαστική δεξαμενή, ενώ το ίδιο προσπάθησαν να κάνουν ακόμα από δύο κλάρκ και ένα μικρό φορτωτή, όμως υπήρξε διαρροή και γέμισαν το χώρο με πετρέλαιο. Επιχείρησαν στη συνέχεια να πάρουν και κάποιες μπαταρίες από τα μηχανήματα και σε μια περίπτωση τα κατάφεραν.

Όμως δεν έμειναν εκεί. Προχώρησαν στο χώρο με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό που κάνει τη συσκευασία των λιπασμάτων. Από εκεί έκλεψαν το μοτέρ που λειτουργεί τη μονάδα συσκευασίας και αρκετά μέτρα καλωδίων. Όμως αυτό δεν ήταν το τελευταίο «χτύπημα». Συνέχισαν σε αποθηκευτικό χώρο με ανταλλακτικά και εργαλεία όπου και από εκεί πήραν διάφορα αντικείμενα.

Το ενσακιστήριο της ELFE είναι υπό την εποπτεία της ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας και ο υπεύθυνος λειτουργίας του, Στέφανος Μπαλτζόης τόνισε μιλώντας στην «Πρωινή» πως οι διαρρήκτες προκάλεσαν φθορές και έκλεψαν είδη από τον εξοπλισμό που η αξία τους φτάνει τις 7.000 ευρώ.